Friss hírek

2009.11.16. 15:59

Egyelõre halasztják a tûzoltók a demonstráció-sorozatot

<p>Két nappal biztosan elhalasztják a tûzoltók a keddtõl meghirdetett demonstráció-sorozatot. A tüntetést korábban azért jelentették be, mert jövõ évi költségvetés szerint 1,8 milliárd forinttal kevesebbet kapnának az idei összegnél. Most kaptak egy ajánlatot az illetékes minisztériumtól, ezért döntöttek az akció elhalasztása mellett.</p>

Bár keddtõl jelentették be, aznap biztosan nem kezdõdik el a tûzoltók demonstráció-sorozata, 48 órával ugyanis elhalasztották - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság kommunikációs fõosztályvezetõje. Azzal indokolta, hogy hétfõn kaptak egy ajánlatot a szakminisztériumtól, azt kedden fogják tanulmányozni és ezután alakítják ki álláspontjukat a továbbiakról.

A jövõ évi költségvetés tervezete szerint 1,8 milliárd forinttal kevesebb jutna a hivatásos tûzoltóságoknak az idei pénznél, ezt keveslik a tûzoltók. Egy hónapja emiatt már az utcára vonultak, ám azóta semmi sem változott. Ezért döntöttek az újabb demonstrációs lépés mellett. A tervek szerint egészen november 30-ig, a költségvetés végszavazásáig minden nap munkaidõben a Parlament közelében tüntetnének. A parancsnokok 15-20-an, óránkénti váltásban demonstrálnának az Országház elõtt, ahol egy tûzoltóautóban "fogadóórát" is tartanának a képviselõknek, hogy elmondják, miért vannak ott.
Dobson Tibor korábban már leszögezte, hogy ezúttal nem akarják a tûzoltókat az ország minden részérõl a fõvárosban hívni, ezért tervezik azt, hogy csak a parancsnokok álljanak ki összességében a teljes állományért és a tûzvédelemért. Hangsúlyozta, hogy nem radikális megoldásban gondolkodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!