Magyarország

2011.05.03. 17:26

Gáztartálynak tolatott a kamion egy benzinkúton

<p>Egy gáztartály töltőfejének tolatott egy kamion szerdán, Ásotthalmon. A megrongálódott töltőfejből szivárogni kezdett a gáz, a tűzoltók és a tartályt javító cég gyors beavatkozásának köszönhetően azonban nem történt nagyobb baj.</p>

A benzinkúton autógázt is szolgáltatnak, amit egy 5 köbméteres tartályban tárolnak. Ehhez csatlakozik a benzinkúti üzemanyagtöltő kutakhoz hasonló töltőfej, aminek nekitolatott egy kamion. A megrongált szerkezetből folyni kezdett a gáz. A ruzsai és az ásotthalmi önkéntes tűzoltók, illetve a Csongrád megyei katasztrófavédelem veszélyhelyzeti felderítő csoportja érkezett a helyszínre. A tűzoltók biztosították a környéket, a katasztrófavédelmi csoport pedig méréseket végzett. A tartályt egyébként is karbantartó cég szakembereit hívták még a benzinkúthoz, akik gyorsan odaértek és megszüntették a szivárgást - mondta a Független Hírügynökségnek Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A munkálatok idejére a benzinkút mellett húzódó 55-ös főutat lezárták a rendőrök. mivel gyéren lakott területről van szó, a környékbeliek nem kerültek veszélybe - tette hozzá a szóvivő.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!