Kamakupa újra az Északkal Miskolcon

Izgalmas játék
Izgalmas játék
Miskolc – Dobni, védeni, elkapni, visszafutni, betalálni, nyerni!

A miskolci helyi értéknek számító (a települési értéktárba is bekerült) egyedülálló sportág, a kama népszerűsítését tovább folytatják az átjárósok. Novemberben folytatja a miskolci iskolai kamabajnokság küzdelemsorozatát az Észak-Keleti Átjáró Egyesület. A csak a borsodi megyeszékhelyen létező és ismert labdás csapatjátékból – amely a múlt század közepén keletkezhetett, évtizedeken át népszerű volt a gyerekek, fiatalok körében, mára azonban eltűnőben – immár harmadszor szerveznek a civil helytörténeti kutatók középiskolai bajnokságot, amelynek névadója továbbra is az Észak-Magyarország, amely a díjazásról is gondoskodik.

A tavaly őszi Észak Kupa serlegét a Jezsuita-, míg az idén tavaszit a Földes-gimnázium csapata vihette haza. Most előfordulhat, hogy egyik gárdának sem adatik meg, hogy a címvédésért harcba szálljon, tehát könnyen új győztest avathatnak… Méghozzá a 16-án és 17-én tartandó elődöntőket követően a 23-i döntőben. Mindhárom nap versenysorozatának a Fazola-szakközépiskola tornaterme ad otthont a Kiliánban.

Ne felejtsük el: ez alkalommal külön bajnoki kiírás készült az általános iskolák, valamint a hatosztályos gimnáziumok 14 év alatti tanulói számára. Számukra november 24-én lesz az egynapos Észak Kupa.

– ÉM –


Amit tudni kell

Jelentkezni az atjarok@gmail.com címen lehet e-mailben, a beérkezett nevezések alapján alakítják ki a szervezők a két elődöntő napjának programját. Jelentkezni 7 fős (plusz cserék) csapatokkal lehet, fiúk-lányok vegyesen – hiszen a kama egész egyedülállóan koedukált sportág!

További információk, így a játék szabályleírása, ismertetővideó: a kamaprojekt.hu weboldalon.