Friss hírek

2009.02.04. 17:18

LABDARÚGÁS - A válság miatt egyesül a két rivális

<p>A gazdasági nehézségek miatt nyáron egyesül a holland másodosztályban játszó Fortuna Sittard és az első osztályú Roda Kerkrade - jelentette be a két egyesület szerdán. A két, egyébként helyi rivális gárda fúziója 20 millió eurót szabadít fel, amelyből a nemzetközi kupára alkalmas csapatot lehet létrehozni.</p>

Az új, egyelőre név nélküli klub a Roda stadionjában játszik majd, a Fortuna létesítményeit utánpótlás bázisnak használnák.

Néhány hónappal ezelőtt már felvetődött az egyesülés ötlete, akkor az egymással amúgy nem túl jóban lévő szurkolótáborok hangosan tiltakoztak.

A magyar válogatott Bodor Boldizsárt foglalkoztató Roda és a Fortuna is fúziók révén jött létre. A Roda JC létrejötte előtt 1954-ben összeolvadt két kerkradei együttes (az SV Kerkradéból és a SV Bleijerheidéből lett a Roda Sport), majd 1962-ben egy újabb egyesülés következett (Roda Sport és Rapid JC).

A Fortuna 1968-ban alakult a Fortuna 54 és a Sittardia házasságából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!