Jönnek a lengyelek – Miskolcra

Európa-bajnokság,Miskolc,pótselejtező,magyar férfi-futsalválogatott,
Európa-bajnokság,Miskolc,pótselejtező,magyar férfi-futsalválogatott, - © Fotó: MLSZ
Miskolc – Szeptember 12-én pótselejtezőt játszik Miskolcon a magyar férfi-futsalválogatott.

2018. január 30. és február 11. között Szlovénia, a ljubljanai Arena Stozice ad majd otthont a férfi futsal Európa-bajnokságnak. A kontinenstornán tizenkét válogatott vehet részt, ezen helyek közül nyolc már elkelt, ugyanis a házigazdák mellett az olasz, az azeri, az ukrán, a portugál, a spanyol, a kazah és az orosz válogatott biztosította helyét az eseményre.

A magyar válogatott áprilisban Azerbajdzsánban „selejtezett”, és a hazaiak mögött, de megelőzve Bosznia-Herce­govinát és Albániát, a második helyen végzett.

Erős és dinamikus

Mindez azt jelentette, hogy a mieinknek pótselejtezőn kell, lehet kivívni a részvételi jogot az Eb-re. A rájátszás, a play-off párosítására július elején került sor, az UEFA székhelyén, Nyonban sorsolták ki a négy párharcot, amely az alábbi lett: Magyarország – Lengyelország, Csehország – Szerbia, Franciaország – Horvátország, Románia – Grúzia. A párharcok győztesei csatlakoznak az Európa-bajnoki mezőnyhöz.

– Riválisunk erős, dinamikus játékosokkal rendelkezik, akik szeretik a párharcokat, csapatszinten pedig nagyszerűen védekeznek. Száz százalékot kell nyújtanunk mindkét mérkőzésen, és akkor sikerrel vehetjük a ránk váró akadályt, kivívhatjuk az Eb-szereplést – mondta a lengyelekről Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
A magyar válogatott szeptember 12-én 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban fogadja a „polákokat”.

Jegyek hétfőtől kaphatóak a Ticket Express két budapesti irodájában, míg Miskolcon szeptember 7-től kezdik árulni az egységesen 1000 forintos bilétákat, a jégcsarnok pénztárában. A visszavágóra szeptember 26-án kerül sor Koszalinban.

Horvátországban

Ezen a héten péntekig Kecskeméten készül a magyar válogatott a pótselejtezőre; az együttes augusztus 28-án, hétfőn indul Horvátországba, ahol részt vesz egy négy gárdát felvonultató tornán. Szeptember 1-jén, 2-án és 3-án lép pályára a csapat, hogy ezen belül pontosan mikor és kik ellen, arról a rendezők egyelőre nem szolgáltattak részleteket.

Sito Rivera szövetségi kapitány egy bővebb, 24 játékosból álló kerettel dolgozik a kecskeméti edzőtáborban, ám két meghatározó játékos hiányzik az összetartásról. A Kazahsztánban légióskodó Dróth Zoltán, valamint a nemrég Spanyolországba igazoló Harnisch Ákos klubkötelezettségei miatt kihagyja az összetartást.

A keretet pénteken 16 fősre szűkíti a szakvezető (ez a delegáció utazik a négyes tornára), ám azt követően lesz egy újabb szűkítés, mert a pótselejtezőnek 2 kapussal és 12 mezőnyjátékossal vág neki a válogatott.

Molnár István


A magyar futsalválogatott kerete

Kapusok: Tóth Gyula (Rába ETO), Alasztics Marcell (Rába ETO), Tihanyi Csaba (Berettyóújfalu), Matkovics Gábor (Bőny).

Mezőnyjátékosok: Dávid Richárd (Rába ETO), Klacsák Bence (Rába ETO), Vas Ádám (Rába ETO), Trencsényi János (Berettyóújfalu), Gál István (Berettyóújfalu), Rábl János (Berettyóújfalu), Harmati Tamás (Berettyóújfalu), Vattamány Dávid (Ferencváros), Fekete Róbert (Dunaújváros), Horváth Norbert (Dunaújváros), Németh Péter (Dunaújváros), Hosszú Ádám (Dunaújváros), Pál Patrik (Dunaújváros), Komáromi Péter (Ferencváros), Horváth Benedek (Ferencváros), Birinyi Balázs (Ferencváros), Bita László (Dunakeszi), Öreglaki Norbert (Haladás), Szeghy Szabolcs (Aramis), Nagy Imre (Nyírgyulaj).