Helyi közélet

2011.08.24. 10:58

Megkérdeztük: Hogy bírja a meleget?

Miskolc - Olvasóinkat a kánikulai időjárásról, a forróságról, a hőség elleni védekezésről kérdeztük.

Miskolc - Olvasóinkat a kánikulai időjárásról, a forróságról, a hőség elleni védekezésről kérdeztük.Román Renáta az átlagosnál több vizet fogyaszt ilyenkor, illetve napvédő krémmel óvja bőrét a káros sugaraktól.

Tomán Tícia a meleg nyári napokon mindig használ ventilátort a lakásban, olykor pedig a kerti medencében vészeli át a kánikulát.

Szacsári Kitti jól bírja a meleget, de szigorúan betartja, hogy 11-től 3-ig csak bent tartózkodjon, emellett a sárospataki strandon szoktak hűsölni.

Danyi Bernadett kedveli a meleget, így örülne, ha egész évben ilyen idő lenne, ezenkívül a vízparton tölti a napos órákat.

Tavaszy Zsuzsanna magas faktorszámú naptejjel óvja bőrét a leégéstől és szintén örülne egy állandó 30 foknak vagy a Balaton közelségének.

Juhász Zsolt szimpatizál az utóbbi hetek időjárásával, noha fokozottan védi bőrét az UV-B sugaraktól, s állítja, jöhetett volna hamarabb is a jó idő.

ÉM-KV


Miskolc - Hőségriadó esetén az Önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai Miskolcon a lakosság és a vállalatok munkatársainak védelme érdekében az alábbi intézkedésekkel enyhítik a hőséget.

Miskolc - A kánikula miatt van, aki ki sem mozdul a légkondicionált helyiségből ezekben a napokban. Aki teheti strandra megy, vagy egy közeli bányató adottságait használja ki. És vannak, akik...

A tartós hőség miatt szerdára az ország 14 megyéjére és a főváros területére piros, a többi megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Miskolc - Olvasóink vetették fel: nem működnek, vagy ha igen, akkor nagyon gyenge hatásfokkal az MVK klímás autóbuszai. Mi a helyzet mindezzel kapcsolatban?

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Augusztus utolsó hete igazi nyári időt ígér. Napokig kánikula várható a megyében.

Miskolc -  Megfelelő mennyiségű védőitallal és pihenőidővel védik a hőségben dolgozókat a Miskolc Holding tagvállalatai, mondta Pásztor Imre, a cég szóvivője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában