Hol vannak?

Hol vannak?
© Fotó: Kozma István
A kormány számára első a gyermek. Ezt a hétvégi gyermeknap alkalmából közzétett nyilatkozatból tudhatjuk meg, amit a kormány.hu-n olvashatunk. Azt hiszem, az első mondattal senki nem vitatkozhat, hiszen mindannyiunk jövője valóban a következő generációktól függ. Igaz, a kormány rögtön megtalálta a kampánytémát is a gyermeknapban. Ír illegális bevándorlásról és kényszer-betelepítésről, valamint a családok érdekében hozott intézkedésekről. Hegyi Erika jegyzete.

De hiába minden, hazánk lakossága folyamatosan fogy, tavaly már csak 9 millió 855 ezren és néhány százan voltunk. Tíz év alatt majdnem 240 ezerrel lettünk kevesebben. A fiatalok pedig nem azért fognak szülni, hogy beteljesítsenek egy-egy kormányelvárást. Akkor szülnek majd, ha nem érzik úgy, hogy nyugaton a boldogulás, ha nem jelent a családok számára szegénységet a gyermekvállalás.

Ha nem lesz szükség ingyenes ebédre és ingyenes tankönyvre, mert azt minden szülő ki tudja fizetni. Ha majd a nagymamák és nagypapák időben nyugdíjba vonulhatnak, hogy besegítsenek a gyermekek nevelésébe, és ha majd azt látják, hogy a közös javakból mindenkinek jut. Addig is figyeljük a statisztikákat.

Hegyi Erika
hirdetés


hirdet�s