Friss hírek

2009.06.02. 14:00

A Fidesz Baja Ferenc meghallgatását kezdeményezi az Ügyfélkapu leállása miatt

<p>A Fidesz kezdeményezi, hogy az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága hallgassa meg Baja Ferenc infokommunikációért felelős kormánybiztost, MeH-államtitkárt az Ügyfélkapu ismételt leállásával kapcsolatban - közölték kedden az ellenzéki párttól. A rendszerrel először februárban voltak problémák, múlt pénteken pedig teljesen lefagyott a www.magyarorszag.hu.</p>

A Fidesz szerint a központi rendszerekkel szembeni közbizalom fenntartása fontos törekvés. Sajnos rövid időn belül több olyan hiba is történt, ami csökkenti az állampolgároknak e rendszerekbe vetett bizalmát, ilyen volt az Ügyfélkapu februári zavara és az OEP rendszerének meghibásodása - írja keddi közleményében Nyitrai Zsolt fideszes képviselő.

A Kormányzati Portált, illetve az Ügyfélkaput május 29-én, pénteken nem lehetett elérni, a délelőtti óráktól kezdve egészen estig nem működött a www.magyarorszag.hu. A Miniszterelnöki Hivatal szerint az eddigi vizsgálatok alapján nem az okozta a bajt, hogy a június 2-i határidő miatt túl sokan próbáltak ügyet intézni. Keddig kell leadni például a társasági adóbevallásokat, de június 2-a a határideje a mérlegek benyújtásának és az új TEÁOR-számról is eddig kell rendelkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!