Friss hírek

2008.09.26. 14:38

VÍVÁS: Nem született döntés Ujlaky Virgine ügyében

<p>Nem született ítélet Ujlaky Virgine pénteki fegyelmi tárgyalásán, legkorábban egy hónap múlva hozhatják meg a döntést - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Vívószövetség (MVSZ) kommunikációs igazgatója. Fodor Attila elmondta: a grémium azért nem tudott határozni, mert Ujlaky nem jelent meg a tárgyaláson, és az ő véleményét mindenképpen meg akarják hallgatni.</p>

A 24 éves sportoló ellen azért rendeltek el fegyelmi tárgyalást, mert a pekingi olimpián viselkedésével megbontotta a női tőrcsapaton belüli egységet, valamint szembeszegült a szövetségi kapitány, és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) döntéseivel is.

Ujlaky nem jelent meg a péntek délelőtt 10 órakor kezdődött ülésen, csak egy francia nyelven írt nyolc oldalas levelet juttatott el a szövetséghez, amelyben az olimpián történt eseményekről írt. Fodor Attila elárulta: a vívó távollétében a grémium meghallgatta Ujlaky csapattársait: Mohamed Aidát, Knapek Edinát és Varga Gabriellát, valamint a szövetségi kapitányt, Bernát Zoltánt és az MVSZ ügyvezető igazgatóját, Füleky Andrást is.

A testület végül úgy határozott, hogy addig nem hoz ítéletet, amíg Ujlaky-t meg nem hallgatta. A kommunikációs igazgató úgy tudja, hogy a 24 éves sportoló egy hónap múlva újra Magyarországon lesz, így akkor születhet döntés. Ha azonban ekkor sem jelenik meg, akkor a bizottság az általa írt levél alapján fog dönteni a sorsáról - tette hozzá Fodor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!