Helyi közélet

2013.10.29. 15:07

Küldjön hírt - Madárhalál Olaszliszkán

Olaszliszka - Első találkozásunkat követően néhány nap múlva holtan találtuk olaszliszkai kertünkben ezt a szajkót, népies nevén mátyásmadarat. Állatorvosi vélemény szerint a sértetlen tetem görcsbe rándult lába már mérgezésre utalt. Nem sokáig gyönyörködhettünk e pompás, kifejlett példányban - írja Nádassy József.

Olaszliszka - Első találkozásunkat követően néhány nap múlva holtan találtuk olaszliszkai kertünkben ezt a szajkót, népies nevén mátyásmadarat. Állatorvosi vélemény szerint a sértetlen tetem görcsbe rándult lába már mérgezésre utalt. Nem sokáig gyönyörködhettünk e pompás, kifejlett példányban - írja Nádassy József.A szerencsétlenségben egy kis szerencse, hogy e félénk, óvatos madarat sikerült fényképen megörökíteni. A Miskolci Állattani Intézet felszámolása miatt a további vizsgálódást más irányba kellett elindíttatnunk, melynek eredményeire visszatérünk. Addig is szomszédaink elzárták tyúkjaikat.

Sérülésmentes elhullt patkányt is találtunk kertünkben! Korábban egy halott fecskét is házunk mellett, fényképeket készítettünk róluk is, több elpusztult élőlényről is. Rengeteg az elgázolt állat, védett sikló a környéken, sőt teknősbéka is!

- Nádassy József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában