Ózd hírei

2011.05.26. 09:55

Konferencia az ózdi Civilházban

<p>Ózd - A Magyar Pedagógiai Társaság Családpedagógiai Szakosztálya a Magyar Katolikus Püspöki Kar által meghírdetett Család Éve alkalmából szakmai tanácskozást rendezett az ózdi Civilház emeleti disztermében.</p>

Az egybegyülteket Fazekas Zoltán a város alpolgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy személy szerint is örül annak, hogy erre a tanácskozásra Ózdon került sor. Ezt követően a rendezvény szervezője dr. Mészáros Ilona a Magyar Pedagógiai Társaság Családpedagógiai Szakosztály elnöke c. főiskolai tanár, egyetemi docens üdvözölte a résztvevőket többek között idézve II. János Pál pápát  miszerint „A család tanít meg a szeretetre,a szolgálatra a megértésre a megbocsájtásra. A család nyitott a másik ember igénye iránt,a család az emberi boldogság éltető kútja”.

Az összejövetel első előadója Hunyecz János az egri Főegyházmegye prefektusa volt aki részletesen elemzete Család Éve jelentőségét.
Ezután több előadás hangzott el: Dr. Trencsényi László a Magyar Pedagógiai Társaság Ügyvezető Elnöke az iskola autonómiájáról mondta el „töprengéseit”, dr. Bodosi Béla az EKF egyetemi docense az erkölcsi nevelés fontosságát hangsúlyozta, majd Ádám Anetta a Miskolci Egyetem adjunktusa a gyerekek fegyelmezésének módszereit szedte „csokorba”.
- Kép és szöveg: Kerékgyártó Mihály  -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!