Helyi közélet

2010.06.07. 15:18

Az árvízből Zánkára viszik a gyerekeket

<p>Miskolc - Az árvíz miatt több településen rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.</p>

Szünet elrendelését és az idei tanév lezárását kérte az árvíz miatt veszélyeztetett borsodi települések jegyzőitől Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) oktatásért felelős államtitkára.

Az államtitkár tájékoztatása szerint természeti katasztrófa esetén a jogszabályok lehetővé teszik, hogy az idő előtti tanévzárás ellenére a tanulók megkaphassák bizonyítványukat. Az államtitkár arról is szólt, hogy az árvíz sújtotta településeken élő gyerekek 10 napos zánkai táborozáson vehetnek részt. Egyúttal felkérte az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetőjét, Ragályiné Hajdú Zsuzsát, hogy munkatársaival haladéktalanul mérjék fel, az intézkedés hány iskolát és hány gyermeket érint.

Nincs pedagógus

Hétfő délután ez a munka még javában folyt, de az igazgató lapunknak annyit már el tudott mondani, hogy Edelényben az alapítványi iskola kért szünetet, Lakon a pedagógusok hiányzása miatt nem tudják folytatni a tanítást, Kazincbarcikán az Ádám Jenő Általános Iskolában rendeltek el szünetet a gátakon dolgozó katonák elszállásolása miatt. Forrón csak napi 4 órában tanítanak ezen a héten, szintén elszállásolás miatt, Miskolcon pedig a Vörösmarty Általános Iskolában volt hétfőn tanítási szünet.

Az Oktatási Hivatal munkatársai meglátogatták a Miskolcon elszállásolt felsőzsolcai árvízkárosultakat, és felvették a kapcsolatot az érintett települések iskolaigazgatóival, hogy össze tudják állítani a zánkai táborozók névsorát.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában