Friss hírek

2009.09.22. 08:26

Teljesen lebontották a szolnoki Damjanich uszodát

<p>Befejezték a szolnoki Damjanich uszoda bontását. A városközpontban, a Tisza híd lábánál lévõ egykori uszoda helyén található terület hasznosításra vár. Addig parkosítják az üres telket.</p>

Az egykori uszodát 2007 májusában zárták be, miután az ÁNTSZ többször is megbírságolta a tulajdonos önkormányzatot amiatt, hogy a medencéket vízforgató berendezés nélkül üzemeltette. A bontásról a képviselõ-testület februárban döntött, miután kiderült, hogy a korábban lehetséges befektetõként pályázatot nyert Nívó Generál Kft. nem tudja elképzelését megvalósítani. A létesítmény felszámolása csaknem 54 millió forintba került. Pókász Endre, a önkormányzat sajtóreferense szerint a munkálatokat szinte teljes egészében fedezte a visszalépett befektetõ által kifizetett foglaló. Az uszoda helyén hamarosan parkosítanak, de a területet a késõbbiekben értékesíteni kívánja a város. Az önkormányzat nem tett le a korábbi elképzeléseirõl, ha rendezõdik a gazdasági helyzet és sikerül befektetõt találni, akkor egy másik fürdõ is épülhet a területen. A strandon termálkút is mûködött, azt nem bontották el.

A legendás Damjanich uszodát 1949-ben adták át, 1967-ben bõvítették utoljára, azóta változatlanul, de egyre rosszabb mûszaki állapotban üzemelt. Szolnok úszó- és vízilabdasportjának centruma volt, több olimpikon vízilabdázó például Hasznos István, Kanizsa Tivadar pályája innen indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!