Helyi közélet

2015.09.24. 16:17

Csak a színpadról álmodik Varró Gábor

Miskolc - Gábor ma egyszerű állampolgárnak érzi magát, de jön a Musical és Miskolc gála.

Miskolc - Gábor ma egyszerű állampolgárnak érzi magát, de jön a Musical és Miskolc gála.Varró Gábor gyerekkorában arról álmodott, hogy egyszer majd híres színészként játszhat a színpadon. Ezért csatlakozott 14 éves korában a miskolci Pécsi Sándor Guruló Színházhoz, ahol aztán, ahogy ő fogalmazott, megcsapta az előadó-művészet szele. És akit egyszer megcsap…

Első siker

Kezdetben prózai műveket játszottak, Gábort ez érdekelte igazán, de aztán egyre több zenés darabot vittek színre.

– Itt sok minden rám ragadt, sok mindent ellestem a többiektől, úgyhogy végül az éneklést is megkedveltem. Ez hozta meg tulajdonképpen az első sikeremet, mert amikor a színpaddal az országos Scherzo Fesztiválon jártunk, Miklós Tibor, a budapesti Rock és Musical Színház vezetője felajánlotta, játsszak az ő színházában. Örömmel éltem a lehetőséggel, két szerepet kaptam – meséli Gábor.

De aztán az énekesi vagy színészi pályafutása nem folytatódott tovább. Úgy fogalmaz, ma főállású apa, két kisfia van, akik 2, valamint 4 és fél évesek. Egy autóalkatrész-gyárban dolgozik. Ekként jellemzi magát: „egyszerű állampolgár vagyok”.

Felkérés

Azaz mégsem egészen, mert tavaly a Miskolci Musical és Dalszínház Utazás című darabjában megkapta az őrnagy szerepét. Az előadásra eljött Cselepák Balázs Miskolcról származó színész-énekes, és meghívta őt a szeptemberi Musical és Miskolc gálára, természetesen fellépőnek.

– Balázzsal egyébként középiskolás korunk óta ismerjük egymást – teszi hozzá Gábor. – A fellépést pedig természetesen elvállaltam, mert azért az álmaim között még mindig ott szerepel a színpad, a színjátszás. És soha nem lehet tudni, hogy mikor, ki néz meg egy előadást, kinek tetszik meg az, amit éppen csinálok. Elbízni persze nem akarom magam, mert nem szeretnék nagyot csalódni, de mindig itt motoszkál a fejemben, hogy tudnék előbbre jutni ezen a pályán.

Gábor azt meséli, hogy Budapesten elvégzett egy médiaakadémiát, ahol főleg a tévézés fortélyait tanították meg nekik. Ennek kapcsán egyszer volt alkalma kipróbálni a filmforgatást is (filmszereplőként), de annál vontatottabb és unalmasabb munkával még soha nem találkozott. Neki csak a színpad való, állapítja meg. Az a folyamat, hogy próbálnak, próbálnak, aztán jön a bemutató, és ott dől el, hogy mennyit ért a sok munka.

ÉM-HE


A gála fellépői

A Musical és Miskolc gálán már befutott művészek lépnek fel ifjú tehetségekkel szeptember 25-én a Művészetek Házában. Közös bennük, hogy mindannyian Miskolchoz vagy a megyéhez kötődnek.

Fellépő művészek: Jancsó Dóra, Tunyogi Bernadett, Varga Andrea, Natsuki Yamaguchi, Cselepák Balázs, Veréb Tamás, Csiszár István, Kamarás Máté.

A fiatal tehetségek: Balogh Zoé, Czelláth Panna, Jurák Lili, Keresztfalvi Bence, Muri Attila, Varró Gábor és a Diósgyőri Gimnázium Diákszínpada.

Táncolnak: Németh Eszter és Füzi Attila, a Győri Nemzeti Színház táncosai


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában