Helyi közélet

2012.04.03. 15:32

Kötelező feltűntetni - hány szám alatt lakunk!

Miskolc - Miskolc Város Megyei Jogú Polgármesteri Hivatala mai napon kiadott közleménye szerint kötelező feltüntetnünk lakóházunk, ingatlanunk helyrajzi számát.

Miskolc - Miskolc Város Megyei Jogú Polgármesteri Hivatala mai napon kiadott közleménye szerint kötelező feltüntetnünk lakóházunk, ingatlanunk helyrajzi számát.

Miskolc Város Megyei jogú Polgármesteri Hivatal Közleménye:

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lakóházakat, illetve ingatlanokat házszámmal, vagy (ahol helyrajzi szám jelöli az ingatlant) helyrajzi számmal kell jelölni. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kötelessége kihelyezni, ezzel is segítve a Mentők, Tűzoltók, Rendőrség, Közszolgáltatók, Posta és a Polgármesteri Hivatal munkáját. A hiányzó utcanév tábla kihelyezése, karbantartása és pótlása az önkormányzat feladata. A hiányzó utcanév táblákat az önkormányzat megrendelte, pótlásuk hamarosan megkezdődik.

A beazonosíthatóság a lakosság érdekeit, valamint a közbiztonság megteremtését szolgálja.

Kérjük a Lakosságot, hogy az ingatlanokra a házszámokat – a közterületről jól látható módon – április 30-ig helyezzék ki!

Az ingatlan házszám táblával történő ellátásáról, annak folyamatos karbantartásáról és szükség szerinti pótlásáról az ingatlan tulajdonosa, kezelője, használója köteles

gondoskodni. A 18/2010. (VI. 2.) sz. rendelet betartását a Közterület-felügyelet ellenőrzi, a házszám tábla hiányát pedig bünteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában