Friss hírek

2009.11.05. 16:14

Mától dolgozik az etyeki polgármester, de nem adták át neki a feladatokat

<p>Munkába állt az etyeki polgármester csütörtökön. A Fejér Megyei Bíróság megszüntette foglalkoztatási jogviszonyának felfüggesztését. A testület újra bírósághoz fordul, az alpolgármester pedig nem adta át a feladatokat ma Szûcs Lajosnak. Az ott élõk a minisztertõl várják, hogy ismét legyen törvényességi felügyelete az önkormányzatoknak.</p>

Csak akkor lehet a polgármestert eltávolítani fegyelmi eljárás idejére a hivatalából, ha jelenlétével veszélyezteti az eljárás lefolytatását - így foglalt állást a bíróság kedden. Csütörtöktõl állította vissza hivatalába a polgármestert.

A képviselõ-testület kezdeményezett Szûcs Lajos ellen fegyelmit, és függesztette fel az állásából, mert úgy vélte: sokszor túllépte a hatáskörét, több olyan utasítást adott ki, amelyek sértik a jegyzõ irányítási jogkörét, és az általa elkövetett törvénysértések ellehetetlenik a hivatal mûködését. A polgármester október 26-tól volt távol, de a döntést megtámadta a bíróságon.

Távollétében az alpolgármester látta el a feladatát, ám nem adta át számára ma azokat az ügyeket, amelyekben eljárt. A jegyzõtõl kért tájékoztatást. Ebbõl kiderült: a testület zárt ülésen döntött már arról, hogy bírósági keresetet ad be azért, hogy végleg eltávolítsák- tudta meg a Független Hírügynökség Szûcs Lajos, polgármestertõl. Személyi ügyekben az érintettnek nyilatkozni kell, hogy zárt, vagy nyílt ülést akar.. Õ a lakosság kizárását nem kérte volna. Ez is mutatja, hogy nemcsak korábban, hanem most is jogsértõ módon jártak el, mert õt nem értesítették, és még a képviselõi munkából is kizárták. Éppen ez, vagyis a sorozatos jogsértések a közte és a jegyzõ, illetve a testület között fennálló nézeteltérések oka- tette hozzá Szûcs Lajos.

A Független Hírügynökség az alpolgármestert szerette volna megkérdezni, de Kollárné Papp Ildikó egyik telefonját sem vette fel, és az üzenetünkre sem reagált eddig.

Közben a lakosok aláírásokat gyûjtenek, hogy az önkormányzati miniszterhez forduljanak. Azt szeretnék, ha lenne egy hivatal, amely ellátná az önkormányzatok törvényességi felügyeletét, mint ahogy korábban a Közigazgatási Hivatalok tették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!