Helyi közélet

2010.08.11. 13:25

Megújul a kazincbarcikai autóbusz-állomás – augusztus 10-től jelentősen változik a forgalmi rend

<p>Kazincbarcika - Látványos felújítás kezdődött el kedden a kazincbarcikai autóbusz-állomáson.</p>

Mindebből az utazó közönség elsőként annyit tapasztalhat meg, hogy a forgalmi rend az ellenkezőjére változott, illetve az induló és érkező kocsiállások máshová kerültek. Új helyre költözött a forgalmi és információs szolgálat, továbbá az elővételi pénztár is.

Az autóbusz-állomás bővítése és rekonstrukciója egy közel félmilliárd forintos fejlesztés eredménye, melyből közel 400 millió forintot egy ÉMOP pályázat keretén belül nyert meg a Borsod Volán Zrt.

- A társaság életében is nagy jelentőséggel bíró project a kazincbarcikai autóbusz-állomás bővítésével és épületrekonstrukciójával kezdődött el augusztus 10-én és a munkálatok várhatóan 2011. január végéig tartanak – mondta Demeter Péter, a közlekedési vállalat területi igazgatója.

- Új köntösbe bújtatjuk az állomásépületet, hiszen megtörténik a nyílászárók cseréje, a hőszigetelés, a teljes homlokzati rekonstrukció és a belső korszerűsítés is. Az utas közönség kényelme érdekében a peronra új utcabútorok kerülnek és kicseréljük a váróteremi padokat is.

Miután a project ezen szakaszában Kazincbarcika Önkormányzatával konzorciumi formában működünk együtt, így lehetőségünk nyílt a pályaudvar és a Spar áruház közötti, önkormányzati tulajdonú területen 25 új parkolóállás létesítésére is, ami szintén komoly bővítésnek számít – mondta Demeter Péter projectmenedzser.

Kazincbarcika polgármestere Szitka Péter örömét fejezte ki a majd 130 milliós beruházás kapcsán.

- Kazincbarcika körzetközpontként jelentős forgalmat bonyolít le, rengetegen utaznak autóbusszal, s természetesen nem mindegy, hogy milyen körülmények között várakoznak, indulnak, vagy érkeznek, vesznek jegyet, vagy kérnek információt. Látva a terveket öröm számunkra, hogy minden igényt kielégítő, kulturált, szép és modern autóbusz-állomása lesz Kazincbarcikának, ami egyébként tökéletesen illeszkedik abba a hármas egységbe, melyet önkormányzatunk fejlesztésként ide tervezett. A már szintén épülő új városi piac, a buszvégállomás és a Barcika Pláza egy rendkívül elegáns és üde színfoltja lesz Kazincbarcikának – zárta gondolatait Szitka Péter.

A Borsod Volán fejlesztése a további szakaszokban további 6 város autóbusz-állomását érinti, illetve magában foglalja a komplett, korszerű utastájékoztatási rendszert kiépítését is mintegy 200 millió forint összegben.

A forgalmi rend változása a kazincbarcikai autóbusz-állomás átépítése alatt

Az átalakítási munkálatok 2010. augusztus 10.-én kezdődnek és csaknem 6 hónapig tartanak, mely idő alatt utasaink szíves türelmét kérjük az esetleges kényelmetlenségek miatt.

A munkafolyamatok az épületben és épületen kívül, valamint a jelenlegi le- és felszállító kocsiállások igénybevételével zajlanak.

A pályaudvar területén 5 db induló és 2 db érkező megállóhely kerül kialakításra, a jelenlegi forgalmi irány ellenkezőjére változtatása mellett. Az induló- és érkező kocsiállások elhelyezkedését, ideiglenes forgalmi irányt a mellékelt helyszínrajz szemlélteti. Az érkező kocsiállások a SPAR áruház felőli oldalon a CIB bank előtt, az induló megállóhelyek pedig az UNIO COOP ABC felőli oldalon a korlát elbontása után a járdánál kerülnek kialakításra.

Az információs és forgalmi szolgálatok az induló kocsiállások előtt kapnak ideiglenes helyet, és mellette 4 db mobil WC is az utazóközönség szolgálatára áll az átépítés ideje alatt.

Az elővételi pénztár a Mátyás király u. 2. szám alatt kap helyet, a volt Brodeco székház földszintjén.

Az egyes célállomások az alábbi, újonnan kialakított kocsiállásokról érhetők el:

1. kocsiállás:

Aggtelek, Berentebánya, Budapest, Dédestapolcsány, Dövény, Eger, Gyöngyös, Imola, Jákfalva, Jászberény, Jósvafő, Kazincbarcika - Szent Flórián tér, Kazincbarcika - TESCO, Mátraháza, Ózd, Putnok, Ragály, Rudolftelep, Sajógalgóc, Sajóivánka, Sajókaza emlékmű, Serényfalva, Szilvásvárad, Szuhafő, Zádorfalva

2. kocsiállás:

Alsótelekes, Berente - Bányagépjavító üzem, Berentebánya, Edelény, Hidvégardó, Kazincbarcika - Szent Flórián tér „23”, Kazincbarcika strandfürdő, Kánó, Meszes, Ormosbánya, Ragály, Rudabánya, Rudolftelep, Sajógalgóc, Szendrő

3. kocsiállás:

Alacska, Berentebánya, Edelény autóbusz-állomás, Edelény vastállomás, Felsőnyárád,

Kazincbarcika (Pincesor) „9”, Kazincbarcika - Szent Flórián tér „6”, Kazincbarcika vasútállomás „3”, Kondó, Miskolc - DIMAG Rt., Mályinka, Nekézseny, Ragály, Varbó, Zubogy

4. kocsiállás:

Bánhorváti, Dédestapolcsány, Herbolya - Tervtáró „4”, Herbolya - Tervtáró „4B”, Kertváros - Vájár út „4C”, Lázbérci víztároló, Mályinka, Miskolc - Ózd (Tardonán át), Rakacaszend, Sajókaza emlékmű, Tardona, Tardona (Dédestapolcsányon át)

5. kocsiállás:

Debrecen, Hajdúszoboszló, Miskolc, Sajóbábony - Ipari Park, Sajóbábony - lakótelep

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában