Időjárás-jelentés – 2016. július 7.

Akt.:
Zamárdi, 2016. július 7. Fesztiválozók ugranak a levegőbe a Balaton Sound fesztivál nyitónapján Zamárdiban 2016. július 6-án este.
Zamárdi, 2016. július 7. Fesztiválozók ugranak a levegőbe a Balaton Sound fesztivál nyitónapján Zamárdiban 2016. július 6-án este. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Budapest – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk északi és keleti tájain mozgalmas az időjárás. Arrafelé ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok hatására gyakran erősen felhős az ég, és elsősorban a frontok környezetében esik az eső, záporeső. Franciaország, valamint Dél-Európa fölött ugyanakkor anticiklon helyezkedik el. Területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton általában 11 és 18 fok között alakul, ettől délkeletre, délre haladva egyre melegebb van, a középső tájakon 19 és 27, délen többnyire 26 és 32 fok között alakul. A legmelegebb a Pireneusi-félsziget déli részén van, ott a délutáni órákra 35 és 39 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását egyre inkább a nyugat felől fölénk helyeződő anticiklon alakítja, többnyire száraz, egyre melegebb léghullámok érkeznek térségünkbe.

Várható időjárás az ország területén péntek estig

Csütörtökön és pénteken is sok lesz a napsütés, csak kevés felhő várható, csapadék nem valószínű. Az élénk, helyenként erős északnyugati szél éjszakára mérséklődik, pénteken megélénkül a déli, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de a hidegre érzékenyebb helyeken ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 26 és 30 fok között alakul.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s