Helyi közélet

2016.08.27. 11:42

Karriert is adunk, nem csak diplomát

<em><strong>Tovább emelte a tavalyi mutatószámaival is megerősített népszerűségét a Miskolci Egyetem, többéves rekordot döntött a felvettek száma. A felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest ismét az országos átlag feletti emelkedést mutat, ami elmozdulás abba az irányba, hogy a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglaljunk helyet magunknak. A beiskolázási tendenciák – a jelentkezések és felvettek számának változása – nemcsak a demográfiai folyamatokat múlja felül folyamatosan, hanem az országos felsőoktatási felvételi mutatókat is</strong></em>. <strong>Óváriné dr. Balajti Zsuzsanna írása.</strong>

Tovább emelte a tavalyi mutatószámaival is megerősített népszerűségét a Miskolci Egyetem, többéves rekordot döntött a felvettek száma. A felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest ismét az országos átlag feletti emelkedést mutat, ami elmozdulás abba az irányba, hogy a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglaljunk helyet magunknak. A beiskolázási tendenciák – a jelentkezések és felvettek számának változása – nemcsak a demográfiai folyamatokat múlja felül folyamatosan, hanem az országos felsőoktatási felvételi mutatókat is. Óváriné dr. Balajti Zsuzsanna írása.

A Miskolci Egyetem karaira 2016-ban a keresztféléves, a rendes és a pótfelvételi eljárásban több mint 2600-an nyertek felvételt. Az idén felvett hallgatóink egynegyede mesterképzéseinken tanul tovább, ami egyértelműen jelzi e magasabb képzési szint további népszerűségét. Szembetűnő az is, hogy több kar több szakjára most is kiemelkedően magas ponthatárral lehetett bejutni. Fontos kiemelni, hogy a felvett hallgatóink négyötöde állami ösztöndíjas, ami önmagában mutatja az intézmény stabilitását. Emellett nagy számban vannak meggyőződve a nálunk szerzett diploma értékéről, ezért jelentkeztek az önköltséges képzéseinkre is.

A Miskolci Egyetemen diplomát szerző fiatalok egy sikeres életpálya lehetőségéhez jutnak.

Összességében a Miskolci Egyetemre felvett hallgatói létszám az utóbbi három évet tekintve az idén, 2016-ban a legmagasabb a megállapított ponthatárok alapján, az adott demográfiai folyamatok mellett úgy, hogy a felsőoktatási intézmények alapszakjaira való bejutáshoz szükséges minimális ponthatár 2015-ben (országosan) 260-ról 280 pontra emelkedett. Mindez egyértelműen mutatja, hogy a felsőoktatási intézmények között egyre fokozódó versenyben a Miskolci Egyetem folyamatosan erősíti pozícióját a népszerű fővárosi egyetemek és a több intézményből integrált nagyvárosi egyetemek között. Mindez köszönhető az egyetemünk magas és egyben gyakorlatorientált képzési színvonalának, az egyedülálló diákéletének, a felelős régiós és országos társadalmi szerepvállalásának és nem utolsósorban a megújult beiskolázási stratégiánknak, amely leginkább a nyitottsággal és az együttműködésre törekvéssel jellemezhető.

A személyes nyitás következtében folyamatosan jó a kapcsolatunk a városi és a megyei, az állami és az egyházi fenntartású közoktatási intézményekkel, támogatást kapunk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól és Önkormányzattól, valamint Miskolc városától, főként a Miskolc Holding tagvállalataitól, de több országos és nemzetközi nagyvállalattól is, így a fiataloknak valóban karriert is adunk, nem csak diplomát. Egyetemünk beiskolázási stratégiájának fontos eleme volt az elmúlt években az idegen nyelvű képzési kínálat fejlesztése az országosan egyedülállóan csak nálunk elérhető szakjainkon is. A gyakorlatorientált, minőségi képzésnek köszönhetően a nálunk végzett mérnökök keresettek a munkaerőpiacon, az általunk kibocsátott diplomának értéke és hitele van az iparvállalatok körében. Az egyetemi hallgatói létszám nemcsak nélkülözhetetlen, de egyik legfontosabb alapja a térség ipari fejlesztéseinek, innovációinak. A Miskolci Egyetemen diplomát szerző fiatalok egy sikeres életpálya lehetőségéhez jutnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában