Ibrány hírei

2011.05.11. 14:34

Kettős állampolgársági eskütétel Gávavencsellőn

<p>Gávavencsellő - Nemrégiben arról számolhattunk be, hogy ünnepélyes keretek között állampolgársági eskütételre került sor településünkön.</p>

Mint tudjuk a magyar állampolgárság az állampolgársági eskü letételével szerezhető meg. Gávavencsellő Nagyközség Polgármesteri Hivatalában 2011. május 5-én ketten is felesküdtek arra, hogy Magyarország hű állampolgárai lesznek illetve hazájukat erejükhöz és képességeikhez mérten fogják szolgálni. Keller Kornélia és Palencsár Rita életében kiemelkedően fontos volt e nap, ugyanis mindketten hosszú évekig várták, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke elfogadja honosítási kérelmüket.
A megható pillanatokban a Rakovszky Sámuel Általános és Művészeti Iskola nyolcadik évfolyamos tanulói is részesedhettek, hiszen nem mindennapos eseményről beszélünk és sokan el sem tudják képzelni mekkora jelentősége van egy ember életében annak, hogy magyar állampolgárrá válik. Az ünnepség az esküokmányok átadásával-átvételével illetve pezsgős koccintással zárult.
- H. E. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!