Helyi közélet

2015.04.26. 18:37

Egy család életét mentette meg a szén-monoxid érzékelő Sajószentpéteren

Sajószentpéter, Kazincbarcika - Sajószentpéteren egy családi házban időben jelzett a szén-monoxid érzékelő április 24-én.

Sajószentpéter, Kazincbarcika - Sajószentpéteren egy családi házban időben jelzett a szén-monoxid érzékelő április 24-én.

A Bercsényi utcába riasztották a kazincbarcikai hivatásos tűzoltókat, ahol bejelzett a szén-monoxid érzékelő berendezés. A mentőszolgálat munkatársai két felnőttet és két gyermeket szállítottak kórházba megfigyelésre, illetve megkezdték az ingatlan szellőztetését. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezésükkor már nem tudtak szén-monoxid koncentrációt mérni az ingatlanban. Szén-monoxid érzékelő berendezés nélkül magas szén-monoxid koncentráció mellett pár órán belül súlyos egészségkárosodással, vagy akár tragédiával végződhetett volna az eset. Szerencsére a felszerelt érzékelő ebben az esetben is megelőzte a katasztrófát.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában