Helyi közélet

2012.04.13. 15:25

Martin-kertváros, Szirma - Jobbik: Körzethatárokat módosítana a Fidesz?

Miskolc - A martin-kertvárosi iskola körzethatárainak módosításától tart a Jobbik.

Miskolc - A martin-kertvárosi iskola körzethatárainak módosításától tart a Jobbik.

Az elmúlt időszakban fokozott az érdeklődés Szirma és Martin-kertváros oktatása iránt – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Körmöci Attila, a Jobbik önkormányzati képviselő-jelöltje. Hangsúlyozta: elsőként a Jobbik fogalmazta meg aggályait a martin-kertvárosi és a Szabó Lőrinc Általános Iskola tervezett összevonása ellen.

„Kicsikartuk a megoldást a Fidesz-től, és üdvözöljük, hogy önálló maradt az intézmény” – fogalmazott. Hozzátette: bízik benne, hogy jövőre, a kampányidőszakon túl is önálló maradhat az iskola.

„De nem lélegezhetnek fel a szülők, mert az a hír járja, hogy a városvezetés új oktatási körzethatárokat akar kijelölni. Ráadásul májusban, miközben a beiratkozás áprilisban zajlik. Ez a szülők megvezetése lenne, hiszen joguk van tudni, hova járatják majd gyerekeiket” – sorolta.

Pakusza Zoltán jobbikos önkormányzati képviselő is arra kérte a Fideszt, valljanak szint – fogalmazott –, hogy melyek lesznek az új körzethatárok.

Kérdésünkre, hogy mitől, kiktől tartanak egy esetleges körzethatár módosítás során, Pakusza Zoltán azt válaszolta: nem mindegy, milyen arányban járnak az iskolába halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában