Helyi közélet

2013.11.07. 15:20

Közlemény - Jobbik: Herman Ottó sírján reklámozza magát a KDNP-s képviselő

Miskolc - Rendkívül ízléstelennek tartjuk, hogy egy magát kereszténydemokratának nevező képviselő reklámfelületnek használja Herman Ottó síremlékét – mondta el Pakusza Zoltán a Jobbik miskolci elnöke sajtótájékoztatóján. Azzal természetesen semmi baj nincs – tette hozzá – ha egy önkormányzati képviselő tudatja tevékenységét a választókkal, ám ennek a sajtótájékoztató, a szórólap és az újság a megfelelő felületei, nem pedig egy síremlék.

Miskolc - Rendkívül ízléstelennek tartjuk, hogy egy magát kereszténydemokratának nevező képviselő reklámfelületnek használja Herman Ottó síremlékét – mondta el Pakusza Zoltán a Jobbik miskolci elnöke sajtótájékoztatóján. Azzal természetesen semmi baj nincs – tette hozzá – ha egy önkormányzati képviselő tudatja tevékenységét a választókkal, ám ennek a sajtótájékoztató, a szórólap és az újság a megfelelő felületei, nem pedig egy síremlék.A sírhely védett státuszban voltak, így azok átépítése vélhetően jogszabályt is sértett, ezért a Jobbik felkéri Miskolc város jegyzőjét, vizsgálja ki az ügyet. További zavaró tény, hogy dr. Kovács László, valamint a sírkövet elkészítő vállalkozó korábban együtt politizáltak az MDF-ben, így az újabb, sokadik mutyi gyanúja is beárnyékolja az esetet.

A miskolciak arra is kíváncsiak, ki a felelős, mert akár a vállalkozó, akár dr. Kovács László hibázott, saját vagyonából térítse meg a miskolci adófizetők költségeit.

- Badány Lajos, alelnök -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában