Röplabda

2024.03.11. 14:00

Szerencsével arany is lehetett volna, de örülnek az ezüstnek

Drámai csatában, több mint két óra tizenöt perces küzdelemben, öt szettben (3:2) szerezte meg a Magyar Kupa aranyérmet a Fino Kaposvár férfi röplabda csapata a vasárnap esti, érdi fináléban, ahol a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika gárdája volt az ellenfele.

Fotó: DEAK ANDRAS

Az ellenfél elismerése

A somogyiak jól, a barcikaiak nagyon visszafogottan játszottak az első két szettben, így ezeket simán nyerte a dunántúli alakulat. A folytatásban azonban ,,összeállt" a VRCK, egyre több remek egyéni teljesítmény is volt, aminek az lett az eredménye, hogy Jirásekék győztek a harmadik, illetve a negyedik felvonásban, és ezzel döntő, ötödik játszmát csikartak ki. A mintegy 2000 néző között nagyjából 120-150 vegyészvárosi szimpatizáns volt, akik annak ellenére ünnepelték csapatukat, hogy az utolsó ütközetet, az ,,orosz rulettet" elbukták kedvenceik, akik így ezüstérmesek lettek.

Rendkívül kiélezett csata volt. 

–  Az első két szettet könnyedén nyertük meg, de egy döntő sosem egyszerű, teljesen meg tudnak változni a dolgok, és ötven ötven százalék esélye lesz mindkét félnek. A végén egy fokkal magasabb minőséget tudtunk mutatni, így győztünk, de elismerésem a Kazincbarcikának, mert nagyszerűen röplabdázott – nyilatkozta Slobodan Prakljacic, a Fino vezetőedzője.

Szinte tökéletesen

Toronyai Miklós, a Vegyész trénere az alábbiakat mondta a fináléról:

– Eszméletlenül büszke vagyok a csapatomra, előzetesen azonnal aláírtuk volna, hogy így alakuljon a döntő. Egy kis csalódottság van bennem, mert a vége nüanszokon múlott, de a srácok soha nem adták fel, a pálya széli palánkot is felborították, óriási akarat és szív volt bennük, emiatt végtelenül boldog vagyok. A meccs elején is meg volt a küzdés, azonban a harmadik játszmától állt össze a játékunk, onnantól kezdve szinte tökéletesen támadtunk, amihez persze kellett, hogy a nyitásfogadásunk feljavuljon. Ahogyan lett egyre jobb a teljesítményünk, úgy lettek egyre hangosabbak a szurkolóink, óriási hangulatot teremtettek, egymásra találtunk, köszönjük nekik a buzdítást, akik máshol drukkoltak, azoknak is. Ha egy picivel szerencsésebbek vagyunk, akkor talán mi örülhettünk volna, de ezzel az ezüstéremmel is elégedett vagyok.

A Kaposvár 8 év, 2016 után lett újra kupagyőztes, míg a VRCK hatodik MK-második helyét gyűjtötte be 2002, 2003, 2006, 2007, és 2022 után.

Helyén a szívük

Bibók Balázs 22 pontot ,,termelt" a GreenPlan-ban, a 25 esztendős röpis így látta az összecsapást:

– Beleadtunk mindent, mindenki hajtott. Egy percig nem adtuk fel a mérkőzést, még azután sem, hogy elment az első, és a második játszma. Helyén volt a szíve mindenkinek, azt gondolom, a meccsen végig csapatként küzdöttünk, kölcsönösen örültünk egymás pontjainak.

A borsodi klub részéről Tóth Milán sportigazgató fogalmazta meg gondolatait:

– A döntőig vezető úton volt két olyan párharcunk is, amelyeket aranyszettben nyertünk meg, tehát meg kellett harcolnunk ezért a fináléért. Most látszódott, hogy miért számít a fiatalság, merthogy volt egy kezdeti sokk, izgalom, a körülmények, a Kaposvár játéka miatt, kellett idő, hogy felvegyük a játék ritmusát. A második játszmától azonban bizonyított a csapat, a játékosok azt, hogy nem hiába vannak a korosztályos-, és a felnőtt válogatottban. Magam és klubvezetés nevében gratulálok a srácoknak, köszönjük a szurkolóknak, hogy nagy számban utaztak el Érdre.

A tények

Férfi Magyar Kupa, végeredmény: 1. Fino Kaposvár, 2. GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (Molnár Vajk, Garan Bálint, Jan Jirásek, Roman Gurskij, Miklósi-Sikes Zétény, Bohdan Velychko, Péter Benedek, Fecske Szabolcs, Bibók Balázs, Óhidi Richárd, Péter Márton, Cziczlavicz Dávid, Kiss Máté, Csordás László), 3. Kecskeméti RC, 4. Pénzügyőr SE.

Különdíjak (a csapatok legjobb játékosai)

Fino Kaposvár: Magyar Bálint

GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika: Bibók Balázs

Kecskeméti RC: Gacs Dániel

Pénzügyőr SE: Kiss Dániel

A Magyar Kupa-döntő legértékesebb játékosa (MVP): Hubicska Patrik (Fino Kaposvár)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!