Kosárlabda

2024.03.26. 15:32

DVTK HT: indul a rájátszás, csak erre vártál!

Hazai környezetben kezdi meg a negyeddöntőt a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

A diósgyőriek (pirosban) hazai környezetben kezdik a rájátszást

Fotó: Nagy Gábor

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata a 2023/24-es évad hajrájához érkezett, szerdán megkezdődik a bajnoki rájátszás. A piros-fehérek az egyik fél két nyert meccséig tartó negyeddöntőben az E.ON ELTE BEAC együttesével csatáznak. 

Szerdán este

Az első mérkőzést ebben a párharcban szerdán 18.00-tól Miskolcon, a DVTK Arénában rendezik, a második találkozót szombaton 19.00-tól a fővárosi gárda otthonában játsszák, és amennyiben szükség lesz harmadik menetre, az szintén Miskolcon lesz, a jövő héten kedden 18.00-tól.

A diósgyőri csapat történelme során másodszor kezdi a rájátszást a legjobb pozícióból, az alapszakasz első helyéről (ez eddig egyszer, a 2013/14-es évadban sikerült, amikor a rájátszás végén 4. lett a csapat), aminek jelentősége az, hogy mindenkivel szemben ,,pályaelőnye” van. Ez azt jelenti, hogy a rájátszás további köreiben is az első, és minden páratlan számú mérkőzés házigazdája lesz a diósgyőri gárda, vagyis ha a hazai mérkőzéseit hozza, akkor bajnok lehet. 

A hazai pályás győzelmekből sok van, igaz, az évad 21 diósgyőri tétmeccséből hármat elveszítettek a piros-fehérek, amelyekben az a közös, hogy mind nemzetközi tétmérkőzés volt. A DVTK Arénában eddig az Európa Kupa döntőjébe veretlenül bejutott angol London Lions, az Euroliga címvédő török Fenerbahce és a francia bajnokság éllovasa, a Villeneuve D’Ascq LM tudott nyerni.

Csodaszámba menne, ha ez az E.ON ELTE BEAC-nak is sikerülne. 

Nem nyomasztja

– Most érezzük igazán, hogy milyen kemény fél év van mögöttünk, hogy több játékosunk számára az elmúlt hónapokban nem volt megállás, ha csak azért nem, mert éppen valamilyen sérülés akadályozta a munkát, hiszen ha nem velünk, akkor a válogatottal játszottak meccseket. De még nincs vége az évadnak, a java még hátra van, és itt van rögtön a bajnoki rájátszás negyeddöntője – mondta Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm vezetőedzője, akinek megemlítettük, hogy nincs egy súlycsoportban a BEAC és a Diósgyőr. – Nem szabad félvállról venni ezt a párharcot, a BEAC szépen játszott a Pécs ellen a múlt hét végén, az alapszakasz zárásán. Persze ebben az évadban kétszer már legyőztük őket, de ez nem szabad, hogy elaltasson bennünket. A cél az, hogy ezt a számot megduplázzuk, azzal együtt is, hogy különösen idegenben lehet majd nehéz dolgunk, mert hazai pályán veszélyes a fővárosi együttes, ugyanis semmiféle tét nem nyomasztja őket.

Két szegmens

Szóba hoztuk az edzőnek, hogy játékosai ezúttal vélhetően a több szabadnapért is játszanak, mert ha két meccsel zárják a párharcot, akkor több pihenőt kaphatnak.

– Ez evidens, de annak ellenére, hogy a rájátszás újabb köre, ami reményeink szerint számunkra az elődöntő, csak április 20-án kezdődik, – a 3x3-as válogatott olimpiai selejtezője miatt, – túl hosszú szünetet sem lehet beiktatni – mondta Völgyi Péter, aki arra a kérdésre, hogy mivel töltik majd a köztes időszakot, így felelt: – A tervek szerint két edzőmeccset is játszunk, és végre lesz időnk nyugodtan dolgozni. A sűrű program közepette, hogy 1-2 napunk volt arra, hogy az éppen aktuális ellenfelünkre rákészüljünk, az új elemek precíz kimunkálására nem nagyon jutott idő, és volt, amikor a gyorstalpalón elsajátítottak működtek, és volt, amikor nem tökéletesen. Elsősorban a védekezésen kell javítanunk, mert a közelmúltban nem tudtunk olyan szinten koncentráltak lenni, és fizikálisan megfelelni, ahogy arra szükség lett volna. Ez két dologban nyilvánult meg, egyrészt a lepattanók szerzésében, amiben elmaradtunk a várttól, és az egy az egy elleni védekezésekben. Ezekben a szegmensekben kell előre lépnünk, a maximumra törekednünk a rájátszásban.

DVTK Hun-Therm program
Negyeddöntő 1. mérkőzés, március 27. (szerda), 18.00: DVTK HUN-Therm – E.ON ELTE BEAC
Negyeddöntő, 2. mérkőzés, március 30. (szombat), 19.00: E.ON ELTE BEAC – DVTK Hun-Therm 
Negyeddöntő 3. mérkőzés, április 2. (kedd), 18.00: DVTK HUN-Therm – E.ON ELTE BEAC – ha szükséges

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!