Atlétika

2024.02.19. 12:00

,,Nem akárkinek az idejét adta át a múltnak Anna"

A hét végén Nyíregyházán rendezték meg az idei felnőtt fedettpályás atlétikai országos bajnokságot. A DVTK versenyzői egy érmet gyűjtöttek be az eseményen, méghozzá Tóth Anna révén, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Tigyi József edző tanítványa 60 méter női gátfutásban, előbb az elődöntőben a második lett 8.21 mp-s eredménnyel, Kozák Luca (1996, DSC-SI) mögött, s ennek köszönhetően bekerült a fináléba. A 2003-as születésű borsodi atléta ott harmadik lett 8.05-ös idővel, nyert Kerekes Gréta (1992, DSC-SI) 7.96-tal, míg a második helyre Kozák Luca futott be (8.01). 

Tóth Anna ideje új U23-as magyar rekord, a régit Kozák Luca tartotta, 8,09-cel.

Péntek, Berlin

– Nem akárkinek az idejét adta át a múltnak Anna – tette hozzá Tigyi József. – Az egész fedettpályás szezonja szépen fel lett építve, türelmesen dolgozott, jól időzített, ez volt a célversenye a télen. A három dobogós versenyző ideje sokat elmond, azt is, hogy a döntő beillett egy Silver Tour-szintű finálénak, s hogy az úgynevezett Spiriev-táblázat alapján az egész ob három legértékesebb ponteredménye az női gáton született.

Tóth Anna egy éve ezüstérmes volt ugyanezen a versenyen, 8,11-es egyéni csúccsal, igaz, akkor nem volt az elstartolók között Kozák Luca (Kerekes nyert). A DVTK gátasa legközelebb Berlinben versenyez, pénteken, egy Silver Tour viadalon. Miután a glasgowi fedettpályás vébére – jelen állás alapján – nem utazik, lassan elkezdi a felkészülést szabadtéri évadra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!