Labdarúgás

2024.02.17. 07:30

Élet-halál meccs Mezőkövesden

A meccs kérdése, hogy kinek sikerült belekapaszkodnia a szalmaszálba.

Milan Milanovic (jobbra) ma már meccsen dirigálja a kövesdi csapatot

Fotó: Ádám János

A két kieső helyen tanyázó csapat csap össze szombaton 15.30-tól a mezőkövesdi városi stadionban: a Mezőkövesd Zsóry FC együttese a Kisvárda MG gárdáját fogadja a labdarúgó NB I 21. fordulójában. 

A hazaiak az utolsó előtti, vagyis a 11. helyen találhatók a tabellán, 2 ponttal gyűjtöttek többet a sereghajtó szabolcsiaknál, és ennek a meccsnek mindkét fél számára kimagasló a tétje. Ugyanis amelyik csapat a kiesési rangadót elveszíti, az olyan mélyre, olyan mentális helyzetbe kerülhet, ahonnan aligha van felfelé. Igaz, matematikailag még sok minden lehet, persze a bajnoki cím és a dobogó már nem jöhet szóba, de a bennmaradás még elérhető, a most vereséget szenvedő csapat számára is – már, ha lesz ilyen, és nem döntetlenre végeznek a riválisok.
A szabolcsi együttes a téli átgazolási szezonban abban a reményben erősített, hogy a bennmaradásért vívott harcban ennek lesz látszatja, de az eddigi három tavaszi meccsüket egyaránt elveszítették hazai környezetben, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Ferencvárosi TC (1-3), a Fehérvár FC (1-2), és a Puskás AFC (0-2) gárdáitól, vagyis a tabella első harmadába tartozó együttesektől kaptak ki. 

A Kisvárda MG idegenben eddig gyengén teljesített, egy meccset nyertek, még a nyitófordulóban, a Zalaegerszegi TE FC vendégeként (0-2), majd két hétre rá, augusztus 11-én, az MTK Budapest otthonában még összehoztak 1 pontot (0-0), de azóta csak kikapni jártak vendégségbe. A piros-fehérek gyenge szereplése okán ebben az évadban már a negyedik edzőjüket fogyasztják, Feczkó Tamás előtt Mátyus János, Gerliczki Máté, és Milos Kruscic is irányította már a csapatot. 
Ezen a téren a Mezőkövesd Zsóry FC-nél a hét elején telt be a pohár, Kuttor Attilát menesztették a kispadról, helyette a szerb Milan Milanovic lett a szakvezető, aki szerdán látott munkához, abban a reményben, hogy a Kisvárda MG elleni meccsen megszakítják a sárga-kékek hét meccses nyeretlenségi sorozatát.


A három nap

Az új vezetőedzőtől azt kérdeztük a pénteki edzés után: mire elég három nap, min volt a hangsúly az elmúlt napokban?
 

– Ha viccesen akarnék fogalmazni, akkor azt felelhetném, hogy ez a pár nap arra volt elég, hogy megismerjem a játékosok neveit 

– mondta Milan Milanovic, majd így folytatta:

 – Komolyra fordítva a szót: nagyon intenzív időszakban vagyunk, sok információt kaptam, szereztem amióta itt vagyok, a vezetőktől, az edzői stáb tagjaitól, a játékosoktól. És bár én új vagyok itt, de a keret tagjai tudják a dolgukat, tisztában vannak azzal, hogy van egy cél, aminek az elérésén közösen kell dolgozzunk, munkálkodnunk, és mindenkinek a saját maga maximumát kell ebbe bele tennie. Ezen vagyok én is, és tapasztalatom szerint az öltöző minden tagja ugyancsak.


Azt is megkérdeztük az új szakvezetőtől: a sorsdöntőnek tűnő meccs előtt menyit sikerült megtudni az ellenfélről?
 

– A csapat nem először játszik a Kisvárda ellen ebben az évadban, és a stáb tagjai sem akkor kezdték el feltérképezni, kielemezni az ellenfél játékát, amikor én munkába álltam, úgyhogy szerintem kellő információval rendelkezünk a riválisról 

– mondta a szerb edző, majd így folytatta: 

– De ettől is van fontosabb, nevezetesen az, hogy nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk, leginkább azzal, hogy a saját, eltervezett játékunkat meg tudjuk valósítani. Arra kell törekednünk, hogy a mi akaratunk érvényesüljön ezen a mérkőzésen.


Arról is érdeklődtünk a kövesdiek új szakvezetőjénél, hogy mi a cél a szombati meccsen, mivel lenne elégedett, az eredményt, a játékot illetően.
 

– Abban a helyzetben, amiben vagyunk, csak egy dolog, a győzelem elérése a fontos 

– jelentette ki Milan Milanovic.

Várható kezdő 
A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Piscitelli – Kojnok, Lukic, Beriashvili, Szivacski (Vajda) – Brtan, Gomis – Samperio, David Babunski, Molnár G. – Drazic.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!