Projekt

2024.05.20. 13:00

Szegregált élethelyzeteket számolnak fel Fájban

Egy újabb projektet hoztak létre annak érdekében, hogy oldják a szegregációt.

Boon.hu

Fotó: Vajda János

A projekt javította a lakhatási körülményeket és segítségével fejlesztették a környezeti infrastruktúrát. Kiegészített egy korábbi projektet, amiben hat szociális bérlakást alakítottak ki és létrehozták a Csillagház-Csillagpont elnevezésű új közösségi és szolgáltató színteret.

Most a fejlesztés keretében öt teljesen új szociális bérlakás épült, további egy bérlakást pedig felújítottak. A lakásokba összesen 35-en költözhettek be olyan pályázók, akik tagjai az egyéni fejlesztési tervvel rendelkező célcsoportnak. A kialakított szociális bérlakásokat az önkormányzat a pályázat fizikai befejezését követő öt évig fenntartja.

A programba számos olyan elemet építettek be, mely a lakhatási mobilizáció előkészítését és sikeres lebonyolítását támogatja: több tájékoztató rendezvényt tartottak a lakosságnak. Valamint több esetben alkalmaztak helyi munkavállalókat a kivitelezésre.

A projekt teljes költsége: 199 681 446, amely 100 százalékban vissza nem térítendő támogatás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában