Labdarúgás

2024.01.28. 15:20

Dani az angol könyvet bújja

A vármegyei futballbírók báljában a majdnem gyerek érdemelte ki az Év ifjúsági asszisztense díjat.

Boon.hu

Az évzáró-évnyitó bálban Márkus Tamás (balról) adta át Gutyán Dániel díjait

Fotó: Vajda János

„Áprilisban leszek tizenkilenc éves, már csak ezért is meglepett az elismerés, amelyet az általam nyújtott teljesítményem alapján kaptam – kezdte a putnoki Gutyán Dániel, majd hozzátette: – Jobb oldali védőként játszottam a Sajóvölgye Focisuliban, de nem voltam elég tehetséges..., szóval hamar befejeztem. Kétezerhúszban vizsgáztam és azért lettem asszisztens, mert a személyiségemhez és az alacsony testalkatomhoz a lengetés illik. A vármegyei elitben harminc, a második osztályban pedig vagy száz mérkőzésem volt már.”

A földön marad 

Gutyán Dániel ezután így folytatta: „A szűkebb pátriánkban működött és működő zászlósok közül Márkus Péter, Márkus Tamás és dr. Varga Zsolt a példaképem. Természetesen én is szeretnék eljutni az élvonalba, aztán szerepel az álmaim között a FIFA-kerettagság, de újdonsült felnőttként a talajon maradok: először az NB III-as kerettagságot kell kiharcolnom. Időm van, hiszen csak jövőre végzek az ózdi Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumban, ahol most angol nyelvvizsgára készülök. Továbbtanulási vágyakat is dédelgetek, pillanatnyilag úgy gondolom, hogy a Testnevelési Egyetem egyik karának valamelyik szakára jelentkezem majd.” 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!