Helyi sport

2023.12.03. 19:05

Hol a csapatunk? - kérdezték kórusban a drukkerek

Megint háromgólos vereséget szenvedett a DVTK, ezúttal hazai környezetben.

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Kovacs Peter

A labdarúgó NB 15. fordulójában vasárnap délután Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE FC mérkőzést rendeztek.

A vendégeknél, a legutóbbi, múlt hétvégi, Debreceni VSC elleni, hazai, 2-1-es vereséghez képest három játékos hiányzott a kezdőből: Csóka nem volt keretben, Lesjak és Croizet a padra került, Huszti, Medgyes és Mim pedig a meccs első sípszavára készülődhetett.

Három hazai

A Diósgyőri VTK legutóbbi kezdőcsapatához, a múlt hét pénteki, Paksi FC elleni idegenbeli 4-1-es vereséghez képest, szintén három helyen történt változás, Vallejo, Feuillassier és Lukács D. a kispadra került, Gera sárga lapos eltiltása után visszatért a védelembe, Pernambuco támadó középpályásként kapott szerepet, Bényei pedig védekező középpályásként. Ez utóbbi érdekessége az volt, hogy személyében, ebben az évadban most először kapott lehetőséget a DVTK kezdőjében 20 évnél fiatalabb labdarúgó. A hazai összeállítás másik érdekessége az volt, hogy a Pakson sérülés miatt lecserélt Odyntsov kapus, aki két gólt is kapott, vállalni tudta a játékot, és ezúttal is élvezte Kuznyecov Szergej vezetőedző bizalmát, az akkor becserélt Senticnek azon a bajnokin, illetve az ezt követő napokban nem sikerült meggyőznie a szakvezetőt. A harmadik furcsaság pedig az volt, hogy Vallejo, akit néhány hete még klónozott volna Kuznyecov edző, sem a hátsó alakzatba, sem a középpályára ,,nem fért” be, mint a meccs utáni sajtótájékoztatón kiderült: pénteken sérülést szenevdett. A DVTK-nál három, sérüléssel bajlódó játékos, Danilovic, Jurina és Bárdos nem volt keretben.

A hideg decemberi vasárnap nem indította be a piros-fehér drukkereket, az évad legalacsonyabb diósgyőri nézőszámát hozta ez meccs, a szurkolók többsége otthon, a melegben az élő tévés közvetítést preferálta.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a pénteken elhunyt Nagy Bélára emlékeztek a stadionban lévők, aki korábban két etapban is első számú vezetője volt a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaságoknak.

Kapufa

A mérkőzés elején a DVTK volt aktívabb, a 9. percben Acolatse akár a vezetést is megszerezhette volna, de ezután egy jó ideig nem sikerült újabb lehetőséget összehoznia a hazai gárdának, és amikor a ZTE úgy érezte, túlélte a kritikus első perceket, igyekezett feljebb tolni a védekezését, és támadásokat is próbált vezetni. Az első félidő középen már kiegyenlített volt a játék, és az első kaput eltaláló lövést az egerszegiek hozták össze, az ex-diósgyőri Medgyes révén, igaz, ez a kísérlet nem volt túl veszélyes. Aztán mikor a harmincas percek elkezdődtek, a Diósgyőr újra erőre kapott, előbb Holdampf lövése már kaput talált. Nem sokkal később Bényei közeli próbálkozását Dombó lábbal, bravúrral védte, a ziccer után hat perccel, a 40.-ben Pozeg Vancas a bal kapufára fejelt. Az első menetben a DVTK járt közelebb a gólhoz, tett többet a vezetés megszerzéséért, de a jobbára a védekezéssel foglalkozó zalaiak elérték a részcélt, lehozták az első 45 percet, valamint a 60 másodperces ráadást, kapott gól nélkül.

Vendég gólok

A második félidő első negyedórája nem hevítette fel a hőfokot, a Diósgyőr volt a kezdeményezőbb, a ZTE FC beérte azzal, hogy lefojtja a hazaiak támadásait, hogy a lövésig jutó piros mezes elé besűrűsödnek. A labdabirtoklás, az aktivitás terén a DVTK járt előrébb, de a hazai fölény meddő volt, és amikor a vendégek hármas cseréhez készültek, hogy egy kis levegőhöz jussanak, egy labdaszerzés után a félidőben először vezetett kontrát az Egerszeg, amelyet Mim góllal fejezett be. Így a középpályásnak ,,megkegyelmezett” edzője, fent hagyta a pályán, és zalai szempontból ezt nagyon jól tette. Ugyanis miután Bedi ,,csak” a kapufát találta el, egy újabb ígéretes akció végén, öt perc múlva Mim másodszor is betalált, és 10 minután belül szerzett két góljával eldöntötte a meccset, ekkor már le lehetett hívni a pályáról. A hazaiak szenvedése azonban még tartott egy ideig, és a hosszabbításban még egy szúrást, egy kegyelemdöfést kaptak. Már előtte is kiabálták a szurkolók, hogy ébresztő, majd utána is, a végén pedig az ultra szektorban kórusban hangzott, ismétlődött többször a kérdés: hol a csaptunk?

A DVTK egymás után kétszer kapott ki háromgólos különbséggel, és az eredményességen túl, a mutatott játékot tekintetében tényleg elmaradásban van a szezon elejétől. Ezen a mostani meccsen mintha nem nem tudták volna, hogy milyen ellenszerrel érhetnének el sikert, egy szinte csak a védekezésre koncentráló csapattal szemben.

Labdarúgás: jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE FC 0-3 (0-0)

Diósgyőr, 3652 néző. V.: Vad II. (Tóth V., Albert I.).

Diósgyőri VTK: Odyntsov (5) – Gera (5), Szatmári (5), Chorbadzhiyski (5), Stephen (5) – Bényei (5), Holdampf (5) – Acolatse (5), Pozeg Vancas (6), Pernambuco (5) – Edomwonyi (5). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Zalaegerszegi TE FC: Dombó (7) – Huszti (6), Evangelou (6), Várkonyi (6), Medgyes (6) – Mim (8), Bedi (7), Németh D. (6), Sajbán (6)– Mance (6). Vezetőedző: Márton Gábor.

Csere: Mance helyett Croizet (6) a 66., Németh D. helyett Ubochioma (6) a 66., Bényei helyett Feuillassier (4) a 66., Edomwonyi helyett Kampetsis (4) a 66., Pernambuco helyett Lukács D. (4) a 66., Acolatse helyett Jurek (-) a 73., Mim helyett Kovács B. (-) a 75.,Pozeg Vancas helyett Obounet (-) a 80. percben.

Sárga lap: Németh D. a 2., Medgyes a 22., Mim a 75., Stephen a 87. percben.

Gólszerző: Mim (0-1) a 65., Mim (0-2) a 74., Ubochioma (0-3) a 93. percben.

Szergej Kuznyecov: – Mit lehet mondani? Három nullra kikaptunk, vereség. Elfogadhatatlan a számunkra. A futball megmutatta, hogy kegyetlen, ha nem rúgod be helyzeteket, az ellenfél berúgja. Ebből áll a futball. Nem hiszem, hogy rosszul futballoztunk az első gólig, az volt első lövésük, amiből be is találtak. Ilyenkor kell talpra állni, még nagyobb akarással játszani, de kevés volt az agresszivitás, és teljesen fegyelmezetlenül játszottunk hátul, kaptunk még két gólt.

Márton Gábor: – A meccsről annyit, hogy győztünk, a mi esetünkben ez a lényeg, a többi nem feltétlenül fontos. Szerettünk volna stabilak lenni védekezésben, és támadásban kibontakozni. Az első félidő nem így nézett ki, a második viszont nem érdemtelenül alakult így. Voltak helyzeteink, nagyon örülök a győzelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!