Búcsú

2023.12.11. 07:00

Hétfőn, vagyis ma délben búcsúztatják a DVTK volt vezetőjét

Nagy Bélától, a korábbi diósgyőri vezetőtől vehetnek végső búcsút szurkolótársai (is).

Nagy Béla búcsúztatása ma délben lesz

Fotó: Magánarchívum

Mint arról korábban már beszámoltunk: 58 éves korában, 2023. december 1-jén, hosszan tartó betegség után elhunyt Nagy Béla, a diósgyőri labdarúgócsapat korábbi első számú vezetője, aki 2003 tavaszán, majd 2009 nyarától 2010 szeptemberéig dolgozott a csapat mellett.

Ő volt az, aki mindig akkor jött, akkor jelentkezett, hívták, amikor a diósgyőri focinak segítségre volt szüksége. 

Először 2000-ben, amikor az első osztályban ellehetetlenült a diósgyőri labdarúgás, és anyagi nehézségek miatt biztossá vált, hogy egyik osztályra sem nevez az addigi csapatot működtető sportszervezet. Ekkor Nagy Béla egy új egyesület alapításának az élére állt, amelynek az elnökévé választották. Ezt követően nagy szerepet játszott abban, hogy a hetedik osztályban éltre kelt, DVTK néven elindult egy új csapat, amelynek a tagjait a szurkolók közül toborozták, illetve abban is jelentős szerepe volt, hogy még ebben az évben egy új gazdasági társaság megalapítása révén, a diósgyőri foci a a harmadosztályba emelkedett fel, a Borsod Volán SE-vel történt együttműködés kialakításának köszönhetően. A 2000. december 1-jén megalakult Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre Kft. csapatának nem sikerült kiharcolnia a feljutást a második vonalba 2001 tavaszán, és ekkor egy ötletnek és az akkori bőcsi polgármester, Lippai Lajos gesztusának köszönhetően 2001. július 4-én az NB I/B-s Bőcs KSC-t és az NB II-es DVTK-t működtető gazdasági társaságok nevet, telephelyet és tulajdonosi kört cseréltek, és innentől kezdve a diósgyőri együttes a második vonalra készülhetett a 2001/02-es bajnokságban, többek között Nagy Béla aktív közreműködésének köszönhetően. Ezután fél évvel megjelent az első olyan személy, aki magát egy befektetői csoport képviselőjének mondta, és azt ígérte, hogy másfél éven belül első osztályú csapat lesz a DVTK-ból. Mivel 2003 tavaszán kiderült, hogy ez nem így lesz, és a klub akkori vezetője anyagi nehézségek miatt távolodni kezdett a csapattól, Nagy Béla segítségét kérte a miskolci önkormányzat vezetése. Mivel újabb ,,befektető” érkezett, néhány hónap után Nagy Béla picit hátrébb léphetett, de 2009 nyarán újra szerepet osztottak neki. A centenárium évében kellett volna az NB I-ben tartani a piros-fehéreket, de a változatlanul anyagi nehézségekkel küzdő csapatot nem sikerült megmenteni a kieséstől. Viszont 2010 nyarán olyan befektető felé tudták kormányozni a DVTK-t – többek között Nagy Béla munkájának is köszönhetően – aki szilárd anyagi bázist biztosított (ő volt Leisztinger Tamás, illetve cége az Arago Zrt.).

A segítőkész, a DVTK ügyét mindig, mindenkor mindenek fölé, és elé helyező ,,Marha Nagy” szívű, fanatikus diósgyőrit a 2010 előtt kialakult betegsége sem tartotta vissza, hogy kedvenc csapatát, klubját a legnehezebb helyzetekben is tevőlegesen támogassa.
Nagy Bélát, az egyik legnagyobb diósgyőri drukkert ma, vagyis december 11-én, 12 órától búcsúztatják Miskolcon, a Szentpéteri kapui temetőben.

Családjának kérése, hogy a megemlékezésre érkezők tiszteletüket csak egy szál virággal fejezzék ki, illetve az is kérés a család részéről, hogy a személyes részvét nyilvánítást mellőzzék a búcsúztatásra érkezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!