Helyi sport

2023.11.10. 06:30

Közel 300 indulót várnak

Harmadszor úszhatnak Miskolcon a MiReHu Kupáért, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Hölcz Péter

Fotó: Ádám János

A miskolci dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában pénteken és szombaton nemzetközi úszóversenyt rendeznek. A közel háromszáz sportolót felvonultató eseményen megyénket négy egyesület úszói képviselik.

A III. MiReHu Kupa, egyben Testvérvárosok Nemzetközi Úszóversenye és XXXVI. Bitskey Zoltán Emlékverseny rendezője, a MiReHu Nonprofit Kft. megbízásából, a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. és a B.-A.-Z. Vármegyei Úszó Szövetség.

A hagyományos esemény célja – a versenyzési, felmérési lehetőség mellett – felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre, a környezet védelmére, felelős gazdálkodásra és a nyersanyagok pazarlásmentes felhasználására. A verseny alkalmából megemlékeznek dr. Bitskey Zoltánról, a megye olimpikonjáról, Vígh Józsefről, Miskolc város örökös edzőjéről, Delneki Miklósról, a városi illetve a megyei úszó szövetség kiváló sportvezetőjéről, a fiatalon elhunyt kiváló sportolóról és edzőről, a miskolci Pászti Csabáról és a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszóról, Kriston Orsolyáról.

A verseny pénteken 13.45-kor kezdődik a megnyitóval, amelyen Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Illyés Miklós, a Miskolci Sportiskola ügyvezetője köszönti az egybegyűlteket. Szombaton 9.30-kor folytatódik a verseny.

Közel háromszáz

– A két nap során 50, 100 és 200 méteren mind a négy úszásnemben összemérhetik tudásukat a résztvevők, akik a 400 m gyorsot és a 400 m vegyest is választhatják – tudtuk meg Hölcz Péter versenyigazgatótól, a Magyar Úszó Szövetség Észak-magyarországi régiójának vezetőjétől. – A 17 csapatot képviselő közel 300 induló 1230 rajtot produkál majd. Nagyváradon kívül testvérvárosunkból, Kassáról várunk sportolókat. Megyénket az Ózdi Úszó Klub, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a Swimming Penthatlon Club és a Miskolci Sportiskola képviseli az erőpróbán. Összesen 187 eredményhirdetés lesz, mert a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki tud indulni nálunk a hétvégén. Van olyan versenyszám, amelyben nyolc évjáratban hirdetjük ki a legjobbakat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!