Labdarúgás

2023.11.11. 16:52

Az egyik gólokat, a másik kapufákat szerzett (fotókkal)

A halvány első fél óra után élvezetessé vált a vármegyei futball rangadó.

A gólokat a DVTK szerezte

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I 13. fordulójában, szombaton kora délután vármegyei rangadót rendeztek, a Diósgyőri VTK együttese a Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját fogadta.

A hidegre fordult időjáráshoz képest, illetve ennek ellenére viszonylag sokan voltak kíváncsiak élőben a meccsre.

Fotó: Bujdos Tibor

A hazai csapat kezdője egy helyen változott az egy héttel ezelőtti, Puskás AFC elleni, idegenbeli 0-0-hoz képest: Pernambuco csak kispados lett, az akkor csereként szóhoz jutott Lukács D. pedig a meccs első sípszavára készülődhetett. A piros-fehéreknél négy játékos nem volt keretben, Sentic, Bárdos, Farkas D. és Jurina egyaránt sérülés miatt hiányzott.

A dél-borsodiak kezdője szintén egy helyen módosult az előző bajnokihoz, a Debreceni VSC ellen hazai környezetben 2-1-re megnyert találkozóhoz képest: az azon a mérkőzésen kiállított – és emiatt ezen a meccsen az eltiltását töltő – Pillár helyett Lukic lett belső védő. A szlovák focistán kívül további három labdarúgó nem volt keretben a Kövesdnél, Illés B. keresztszalag szakadás utáni műtéte miatt, Kállai Z. és Karnitski pedig azért nem, mert sérüléseik után még nincsenek száz százalékos állapotban.

Fél óra után

Mindkét csapat 4-2-3-1-es felállásban kezdte a meccset és az első percekben a DVTK, aztán az MZSFC birtokolta többet a labdát, de az első negyedórában nem jutottak el helyzetekig a csapatok. Aztán a 17. percben előbb a hazaiak, majd a vendégek is összehoztak egy-egy helyzetecskét, a laposságban, de a meccs színvonala csak az első félidő utolsó negyedórájában kezdett felfelé ívelni. Addig a DVTK nem a korábban megszokott vehemens támadójátékát mutatta, sokkal inkább úgy tűnt, hogy az alapvetés az, hogy hátul legyenek rendben a dolgok. Amíg ez ment, a Kövesd is szépen tartotta magát, egyenrangú játék folyt a pályán. Ám az első játékrész utolsó harmadában a hazaiak többet villantak az előre játékban, a 38. percben Lukács D. fejesében már vastagon benne volt a gól, ám a támadó a léc fölé fejelt. Viszont három minutával később már behorpadt a Kövesd. Pozeg Vancas remek lekészítése már gólt érő volt, ám Acolatse a kapusba bombázott, a kipattanót Edomwonyi azonban beverte. Mindezt azt vetítette előre, hogy a második félidő nem lehet olyan kimért, taktikus, mint amikor még döntetlenre álltak a felek.

Más hőfokon

A második félidőben, ahogy azt várni lehetett, sokkal kockázatvállalóbb lett a Kövesd, Drazic jó lövése után nagy erőkkel dolgoztak az egyenlítés megszerzésén, de a hazai blokkok, a jó közbelépések miatt a diósgyőri kapusnak igazából nem akadt védeni valója, igaz, egy ízben a felső léc segítette ki Odyntsovot, Vajda megpattanó lökete után. A vendégek fölénye a második félidő közepéig tartott, ekkortól a a hazaiak kontrái is egyre több veszélyt hordoztak magukban. És ha nem is egy ilyenből, de a támadásban feljavult Diósgyőr megszerezte a második találatát, a középpályásból lett belső védő, Allejo extra produkcióját egy góllal koronázta meg. De ezzel még nem volt vége a meccsnek, nagy lüktetés kezdődött a hajrában, előbb, a 86. percben David Babunski vágta a labdát a felső lécre, majd Drazic, már a hosszabbításban, óriási ziccert hibázott, illetve Odyntsov védett nagyot. 

Az MZSFC jó teljesítményéért ezúttal nem járt pont, mert a gólszerzés nem ment nekik ezen a napon, így két győzelem után ezúttal pont nélkül maradtak. 

A DVTK négy nyeretlen bajnokiját követően harcolta ki a győzelmet, és egymás után másodszor őrizte meg kapuját kapott gól nélkül, újabb sikerével pedig jelezte, hogy harcban kíván lenni a dobogóért. 

 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)
Diósgyőr, 6821 néző. V.: Zierkelbach (Szalai B., Szécsényi).
Diósgyőri VTK: Odyntsov (7) – Gera (6), Chorbadzhiyski (7), Vallejo (7), Stephen (6) – Klimovich (6), Holdampf (6) – Lukács D. (6), Pozeg Vancas (7), Acolatse (6) – Edomwonyi (6). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (7) – Kállai K. (6), Lukic (6), Beriashvili (6), Vajda S. (6) – Cseke (6), Gomis (7) – Molnár G. (6), David Babunski (6), Cseri (6) – Drazic (6). Vezetőedző: Kuttor Attila.
Csere: Klimovich helyett Bényei (-) a 70., Edomwonyi helyett Kampetsis (-) a 80., Acolatse helyett Pernambuco (-) a 80., Pozeg Vancas helyett Feuillassier (-) a 80., Molnár G. helyett Ugrai (-) a 81., Cseri helyett Filip (-) a 81., Lukács D. helyett Jurek (-) a 86. percben. 
Sárga lap: Gera a 33., Kállai K. a 79. percben.
Gólszerző: Edomwonyi (1-0) a 41., Vallejo (2-0) a 80. percben.
A gólok története
41. perc: Lukács D. jobbról érkező beadását Pozeg Vancas tette le Acolatse elé, akinek 10 méterről elengedett lövése Piscitelliről kipattant, a labdára érkező Edomwonyi azonban a kapuba bombázott, 1-0.
80. perc: Hazai jobboldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a kövesdiek, a labda Vallejo elé került, aki félfordulatból, 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 2-0.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!