Survivor

2023.10.03. 12:01

Volt DVTK-s a túlélő showban

Az egykori gólgyáros, aki Diósgyőrben is játszott, egy televíziós valóságshow-ban szerepel.

Simon Attila 2006 és 2008 között volt a DVTK játékosa

Fotó: Meggyesi Bálint

Simon Attila is küzd a RTL televízió valóságshowjában, a Survivor című műsorban, amely hétfőn került adásba.

A most 40 éves futballista jelenleg a Pest vármegyei I. osztályban szereplő Fémalk-Dunavarsány játékosa, aki többek között azzal vágott neki a televíziós műsornak, hogy ledöntené az emberek fejében kialakult sztereotípiákat a focistákkal kapcsolatban.

A Simi becenéven ismert labdarúgó 2006 nyarán lett a DVTK játékosa, két évadon át futballozott a piros-fehéreknél, az első idényben 30 NB I-es bajnokin 8, a 2007/08-as évadban 28 élvonalbeli mérkőzésen 14 gólt szerzett.

A csatár a DVTK-ban mutatkozott be az élvonalban, az urbánus legendák egyike szerint úgy került az Andrássy útra, hogy Budapesten, még a Soroksár SC játékosként, szabadidejében egy edzőterembe járt a diósgyőri klubmenedzsment egyik tagjával, Siliga Péterrel, aki javasolta a szakvezetésnek, hogy vegyék fontolóra a leigazolását.

A DVTK-ról

Simon Attila, a most futó Survivor kapcsán a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélgetett Balogh Balázs műsorvezetővel, akinek a diósgyőri korszakáról a következőket mondta:

Életem egyik legszebb két éve volt, amit Diósgyőrben eltöltöttem. Azt gondolom, azt a miliőt senkinek sem kell bemutatni, amikor hétről-hétre hat-nyolcezer ember előtt játszottunk. Ott futballistának érezte magát az ember, annak ellenére, hogy nem a dobogóért harcoltunk.

Simon Attila a rádiós interjúban azt is kijelentette, ha nem lett volna rossz viszonya Tomislav Sziviccsel, aki a Paksi FC-nél volt edző, amikor ott játszott, akár már a 2012/13-as idényben is összejöhetett volna számára a gólkirályi cím a magyar élvonalban. Végül egy évvel később lett ő az NB I legjobb góllövője, Nikolic Nemanjával holtversenyben, 18-18 találattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!