Rallycross

2023.10.28. 09:00

Tudatosak és sikeresek voltak a Kapkodók

A 24 órás futamon az előkelő harmadik helyen végzett a borsodi sportemberekből álló csapat.

Marosréti Ervin

Nagyszerű teljesítményt nyújtott és sikerrel teljesítette a Kecelen megrendezett amatőr autocross versenyt a KapKodók Rally Team együttese. A borsodi sportemberekből, a szakág elkötelezett híveiből álló csapat az egy évvel korábbi tapasztalatokat felhasználva vágott neki az idei kihívásnak. A nemzetközi viadalra öt országból közel hatvan csapat nevezett, több mint három - és félszázan vettek részt a rangos eseményen. Riválisokban tehát bővelkedett a hétvége, a feladat pedig mindenki előtt adott volt. A lehető legtöbb kört kellett teljesíteni a lehető legkevesebb szereléssel és értelemszerűen hibával.

 

Jól felkészültek

– Eleve csak öt fővel neveztünk a versenyre, ami magával hozta a többiekhez képest eltérő versenytaktikát - tekintett vissza Pozsgai Viktor, a csapat tagja, Zubogy település polgármestere. - Igyekeztünk jól felkészített autóval, megfelelő gumiválasztással és jó kommunikációval meglepetést okozni. Az előzetes elgondolásunk természetesen titkos volt, hiszen éreztük, hogy ez adhat némi előnyt számunkra a többi résztvevővel szemben.

Összesen tízen

A versenysorozat fennállása alatt sokat fejlődtek a résztvevő csapatok, így már az érkezéskor elkezdődött a boksz séta, az esélyek latolgatása. A versenyzők igyekeztek minél több információt megtudni mindenről. Akár a többiek taktikájáról is. Szűken véve a Kapkodók Rally Team-et öten alkották, de a csapat munkáját további öt fő segítette, akik ugyancsak borsodi gyökerekkel rendelkeznek. Ők a szervízkiállásoknál vagy az élő rádiós kapcsolattartás során vették ki a részüket a munkából, a sikerből.

 

– A pálya állapota folyamatosan romlott, de a versenyzők folyamatosan gyorsultak egészen sötétedésig. Ott viszont elindult egy végeláthatatlan futómű cunami, ami a műszaki mentés miatt nagyon sok és hosszú sárga lámpás időszakokat eredményezett - folytatta Pozsgai Viktor. - Ekkor azonban sikerült magunkat átrágni a mezőnyön és szépen lassan felkapaszkodni a harmadik helyre. Innentől kezdve pedig minden megtett kör közelebb vitt minket a dobogós helyezéshez. A sofőrcseréket igyekeztünk jól elosztani és a tankolásokat is előre eltervezni. Szokatlan volt a helyzet, mert ilyen előkelő helyen még soha nem álltunk. Volt időszak, amikor a vezetést is átvettük, hogy de egy defekt kiparancsolt minket a depóba. A végén voltak nehézségeink, de így is behoztuk az Opel Astrát a harmadik helyre. Természetesen nagyon boldogok és büszkék voltunk.

Szoros élmezőny

A 24 Hours of Racing egyébként az élmezőnyben rendkívül szoros befutót hozott. Az első három csapat között ugyanis az egynapos száguldás után csupán három kör különbség alakult ki. A Kapkodóknak nem sok hiányzott a még nagyobb bravúrhoz, de összességében így is jócskán felülmúlták az előzetes terveket.

 

A 24 Hours  of Racing (Kecel) végeredménye

  1. Mi Mint Team (Opel Astra F) 836 kör
  2. Racingcar Autószervíz (BMW 323 ti) 834
  3. KapKodók Rally Team (Opel Astra G OPC)

A Kapkodók Rally Team tagjai

Elek Attila, Pozsgai Gergely, Pozsgai Viktor, Kovács Krisztián, Ondreák Péter, Elek Mátyás, Pozsgai Marcell, Éles László, Éles Sebestyén, Éles Szilárd.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!