Labdarúgás

2023.10.14. 14:52

DVTK: 12 fő hiányzott, vereség a Vasastól (fotókkal)

A szombat délután felkészülési meccset játszott a diósgyőriek NB I-es labdarúgócsapata, másodosztályú ellenféllel.

Diósgyőri VTK – Vasas FC felkészülési meccs.

Fotó: Vajda János

Felkészülési meccset játszott szombaton, kora délután a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata, a piros-fehérek hazai környezetben az NB II-es Vasas FC együttesét fogadták.

A diósgyőriek 26 fős keretéből 12 labdarúgó neve nem került be az edzőmeccs jegyzőkönyvébe. Közülük háromé azért nem, mert válogatott meghívásnak tesznek eleget, Klimovich a fehérorosz felnőtt-, Obounet a gaboni felnőtt nemzeti együtteshez utazott el, Bényei pedig a magyar U21-es gárdához. 
A további kilencek közül Danilovic, Edomwonyi, Feuillassier és Kampetsis sérülés miatt már a legutóbbi, az egy héttel ezelőtti, Újpest FC elleni idegenbeli 2-0-s vereséget hozó bajnokiról is hiányzott. Rajtuk kívül az akkor kezdőként szóhoz jutott Jurina, Pernambuco, Pozeg Vancas, Szatmári és Vallejo – a klub indoklása szerint – egészségügyi okok miatt nem volt keretben a mostani edzőmeccsen, ám többségük a lelátóról, pontosabban a DVTK stadion sajtóteraszáról tekintette meg a meccset.
A piros-fehérek létszámproblémái miatt az utánpótlásból négy fiatal, Szamosi Á., Bacsa B., Ferencsik és Stavinchuk a kispadra került, és onnan csereként beállva szóhoz is jutott. 

 

Diósgyőri VTK – Vasas FC 1-2 (1-1)
Diósgyőr, 393 néző. V.: Rúsz (Berényi, Márkus). 
Diósgyőri VTK: Odyntsov (Sentic, 46.) – Gera (Farkas D., 46.), Chorbadzhiyski, Bárdos (Bacsa B., 68.), Stephen (Ferencsik, 46.) – Csatári (Stavinchuk, 68.), Holdampf (Szamosi Á., 68.), Bokros – Jurek, Acolatse, Lukács D. (Csirmaz, 68.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Vasas SC: Jova – Szivacski (Puskás, 91.), Litauszki (Otigba, 46.), Pávkovics (Papp, 87.), Deutsch (Ódor, 46.) – Vida (Rab, 58.) – Kapornai (Varga, 68.), Tóth M. (Zimonyi, 46.), Urblík (Feledy, 74.), Bakti (Girsik, 46.) – Novothny (Barkóczi, 74.). Vezetőedző: Desits Szilárd.
Gólszerző: Lukács D. (5.), ill. Novothny (43.), Zimonyi (55.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!