Labdarúgás

2023.09.16. 18:57

Meglepetés: a Kövesd kiesett a kupából

Az ajkai csapat eltüntette az osztálykülönbséget, és egygólos sikert aratott a Magyar Kupában.

Elbukott a Kövesd a kupában

Fotó: Török Attila

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában, a 32 közé jutásért zajló csatában, szombaton délután az NB II-es FC Ajka vendége volt a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli csapata. Mindkét fél a várakozásoktól elmaradva kezdte a 2023/24-es bajnoki idényt, így a hazai és a vendég együttes számára is jól jött volna a kupasiker, önbizalom növelőként, sikerélményként. 
A dél-borsodi együttes új hadrendben, három belső védővel állt fel, amelynek főpróbáját az egy héttel ezelőtti, Debreceni VSC elleni felkészülési meccsen tartották. Ebben a játékban Kállai K.-nak a jobb oldalon, Nahirnijnek pedig a balon, a játék menetétől függően a védekezésben, illetve a támadásban is részt kellett vennie a széleken. A korábbi kövesdi sérültek közül Ugrai már le tudott ülni a kispadra, vele együtt 9 mezőnyjátékos várt bevetésre, már csak Kállai Z., Vajda, Lehoczky és Karnitski nincs száz százalékos állapotban, és bár már labdás edzéseket végeznek, de most még nem voltak keretben. 


Hazai gól
A találkozó első félidejének 18. percében az Ajka szerzett előnyt: Csemer átadása után Tóth G. passzolta középre a labdát, az érkező Borsos pedig a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0). Előtte Cserinek volt egy kaput elkerülő lövése, majd a hátrányba került kövesdi csapat azon volt, hogy egyenlítsen, de igazán komoly gólszerzési lehetőségük nem volt, a túloldalon, a játékrész hajrájában Tóth G. löketét hárította a vendégek kapusa, Kovácsik. 
Három helyen is változtatott a szünetben a Kuttor Attila, a kövesdiek szakvezetője, aki Lukic, David Babunski és Molnár G. beállításától várt fordulatot. A sárga-kékek erősen dolgoztak azon, hogy kiegyenlítsék hátrányukat, de a hazaiak védekezése rendben volt, a vendégek nyomása ziccereket nem eredményezett. Szemben azzal, hogy a kontrára játszó Veszprém vármegyei együttes előtt adódtak újabb gólszerzési lehetőségek. A 61. percben Csizmadia megugrása után adódott meleg helyzet az NB I-es csapat kapuja előtt, majd nem sokkal később a csereként beállt Szarka fejese kerülte el a kaput. Az MZSFC-nél, tíz perccel a rendes játékidő vége előtt, ötödik csereként Ugrai állt be, aki nyári szerződtetését követően, most szerepelt először szerepelt tétmérkőzésen a kövesdi együttesben, de neki sem sikerült az, ami a csapattársainak, gólt szerezni, hogy elkerülhető legyen a kiesés.
 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Ajka, 500 néző. V.: Molnár A. (Szécsényi, Bertalan D.). 
FC Ajka: Horváth D. – Tóth G., Kenderes, Tar, Csemer – Csizmadia, Sejben (Szarka, 65.) – Rabatin (Gaál, 82.), Zsolnai (Horváth P., 65.), Tajthy (Vogyicska, 76.) – Borsos (Berzsényi, 76.). Vezetőedző: Jeney Gyula.
Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik – Zahary (Lukic, 46.), Pillár, Beriashvili – Kállai K., Cseri (Molnár G., 46.), Cseke, Nagy G. (Brtan, 60.), Nahirnij (Ugrai, 80.) – Szalai (David Babunski, 46.), Drazic. Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Gólszerző: Borsos (18.).
Jók: Csizmadia, Kenderes, Tar, ill. Cseke, Kovácsik.
Jeney Gyula: – Amit mi játszunk, ahhoz kell az önbizalom. Korán rúgott gólunk után már tudtuk a tavalyi játékunkat játszani, bár hamarabb is eldönthettük volna a mérkőzést, a végéig kellett izgulnunk.
Kuttor Attila: – Nem könnyű a helyzetünk. Vannak problémáink. De voltak érzelmek a pályán, ez volt a szezonban az első mérkőzésünk, amelyen a tavalyi csapatot láttam.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!