Amerikaifutball

2023.09.18. 16:00

Jónás és Károly is ott lehet a csehek ellen

Október 29-én hazánkba látogatnak Csehország legjobbjai, amerikai futballban, az IFAF A-csoportos Európa-bajnoki mérkőzésen a Budapest Rugby Centerben, ahol a kilencedik hely megszerzése lesz a tét a magyar nemzeti csapat számára.

Szeptember első hétvégéjén még csaknem százan reménykedtek abban, hogy bekerülnek a magyar amerikaifutball-válogatott szövetségi kapitányának noteszébe. A Sződy Ferenc vezette edzői stáb a tryout után kielemezte a látottakat, megvizsgálta az European League of Football (ELF) bajnokságban szereplő Fehérvár Enthroners keretét és ezek után kijelölte azokat a játékosokat, akik a 2022-es meccskeret tagjai mellett a következő hétvégén megkezdhetik a felkészülést.

A borsodi játékosok közül egy jelenlegi miskolci, és egy miskolci, de más klubban játszó focista is helyet kapott: az első kategóriába Jónás Máté (Borsod Bobcats) tartozik, míg a másodikba Károly Máté (Fehérvár Enthroners).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!