Labdarúgás

2023.09.05. 12:28

Hetesben hét gólt szerzett

Futószalagon gyártotta találatait a Garadna-Talentum SC támadója.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztályú bajnokság Kelet csoportjának negyedik fordulója keretében Garadna – Telkibánya találkozót rendeztek. Az észak-abaúji falu együttese 10–3-ra győzte le ellenfelét, góljaik közül Sabján Krisztián hetet jegyzett.

Ballal, jobbal, fejjel 

– Korábban csak ötig jutottam, így egyéni csúcsot állítottam fel – mondta a gólvágó a vonal végén, majd hozzátette: – Amikor hatnál jártam, a társaim és az elöljáróim gőzerővel kapacitáltak, hogy a sztorimhoz még egy gólra lenne szükségem. Ugyanis 7-es mezben focizom és végül összejött nekem az a hét, amelyről talán soha nem álmodtam, elvégre ilyen, már bocsánat, bravúr ritkán adatik meg egy játékos életében.  

A garadnaiak kiválósága 2007-ben kötött „házasságot” a labdarúgással és az első pillanatától kezdve csatárként szolgált a zöld gyepen.  
– Azt mondják rólam, hogy minden adottságom megvan az eredményességhez – folytatta a huszonnyolc esztendős futballista. – Kétlábas vagyok, vagyis ballal és jobbal is tudok, a „mindössze” 174 centiméteres magasságom ellenére pedig egyszer fejjel is bevettem a telkibányaiak hálóját. Állítólag a gyorsaságommal sincs baj és a cselezés terén sincsenek hiányosságaim. Amennyiben ezek igazak, akkor jogosnak tűnik a velem szemben támasztott szakvezetői elvárás, mely szerint ebben az idényben illene eljutnom a harminc gólig.

Többször tréningezik 

A Garadna-TSC célja nem csupán a bennmaradás kiharcolása: az erőviszonyok alapján úgy ítélik meg, hogy valahol a középmezőnyben van a helyük. A 2022/23-as küzdelemsorozaton ugyan nem jeleskedtek, Sabján Krisztiánnak is voltak már jobb szezonjai – a harminc forduló alatt csak hét gólt hozott össze, mint most egy találkozón –, azonban a „mellékelt ábra” szerint sokat tesz azért, hogy vágyaik valóra váljanak. A hétvégén újra vizsgázik, Mezőzomboron igyekszik csapatának ügyét előmozdítani. 

– Hetente többször tréningezem, edzéseimet többnyire egyedül végzem, de ezt fontosnak tartom ahhoz, hogy karban tartsam magam – szögezte le a gólvágó.  

Kőművesként dolgozik 

A tősgyökeres garadnai csatár a civil életben sem tétlenkedik. Az építőiparban dolgozik, kőművesként keresi a kenyerét, amikor felhívtuk, éppen Sátoraljaújhelyen falazott. Még nem nős, de élettársi kapcsolatban áll. Közlése szerint a focit addig kívánja űzni, amíg bírja és össze tudja egyeztetni a napi elfoglaltságaival. Klubvezetőinek és csapata tagjainak „mellesleg” hálás, szavait idézve: jó közösséget alkotnak, a küzdőtéren pedig egymást segítik. 

A percek 

Sabján Krisztián a 14., a 20., a 24., a 35., a 67., a 71. és a 86. percben vette be Telkibánya együttesének hálóját.

A képen: Sabján Krisztián hetes mezben gyártja góljait | Fotó: olvasónktól 

Megyei foci hírek, eredmények a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!