Labdarúgás

2023.08.14. 09:57

Szinte biztos, hogy nem jön Mezőkövesdre hétfőn az FTC

Ha csütörtökön az EKL-ben továbbjut a magyar bajnok, négy nap múlva nem lesz bajnoki Kövesden.

Szinte biztos, hogy a jövő héten hétfőn nem jön az FTC (zöld-fehérben) Mezőkövesdre

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I 4. fordulójának zárómérkőzése, jelen állás szerint augusztus 21-én, hétfőn 18.00-tól a Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC bajnoki lenne.

Azonban a fővárosi zöld-fehér klub halasztási kérelemmel fordult a kövesdiek felé, azzal, hogy amennyiben csütörtökön továbbjut a harmadik számú nemzetközi kupasorozat, az Európa Konferencia-liga 3. fordulójából, akkor későbbi időpontban rendezzék meg az élvonalbeli bajnokit.

Mint ismert: az FTC a múlt héten az EKL 3. fordulójának első meccsén, idegenben 6-1-re nyert a máltai Hamrun Spartans együttese ellen, így a most csütörtökön, 19.00-kor Budapesten kezdődő visszavágó tulajdonképpen formalitásnak tűnik, és szinte biztos, hogy nem lesz meccs a jövő héten hétfőn este Mezőkövesden.

– Az FTC halasztási kérelme miatt nem kezdtük meg a belépők árusítását a hétfői mérkőzésre. Természetesen partnerek vagyunk a bajnoki címvédő kérésének teljesítésében, szem előtt tartva a magyar csapatok minél eredményesebb nemzetközi kupaszereplésének elősegítését – nyilatkozta honlapunknak Bán Bence, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának irodavezetője.

A kövesdi klub tájékoztatása szerint, az FTC továbbjutása esetén a Magyar Labdarúgó-szövetség pénteken reggel adhat ki hivatalos határozatot a halasztásról.

A meccs új időpontjául a december 6-i napot jelölthetik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!