Extrém sport

2023.08.12. 08:48

A kolosszus Portóban is produkált

A tűzoltó legközelebb augusztus végén Lengyelországban lép a közönség elé.

Juhász Péter a portugál verseny előtt

Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

A remekül felépített szereplésének köszönhetően az ötödik helyet szerezte meg az erősemberek Bajnokok Ligája-sorozatának portugáliai állomásán Juhász Péter. A mádi kolosszus az utolsó versenyszámot jelentő vegyespakolásban lenyűgöző teljesítményt nyújtott: mindössze a britek klasszisa, Francis Kane előzte meg – kaptuk a hírt a Prémium Média & Sport Management Zrt.-től. 

Elszámolták a súlyt

– Szenzációs közönségünk volt, egyenesen megdöbbentett, micsoda hangulatot teremtettek a tengerparton felállított arénában – idézte fel a napokban tartott megmérettetést a tiszaújvárosi tűzoltóként dolgozó extrém sportoló. – A portói fordulóban így újabb lépést tettem az idény végi nagydöntő felé. Alapvetően elégedett vagyok, mert nagyjából az történt, amire előzetesen számítottam. Voltak hullámvölgyeim, például az autófelhúzásban, bár erről tudtam, hogy a legnagyobb kihívást jelenti a számomra.

A reális helyzetértékelés nagy hasznára vált a háromszoros egyéni magyar bajnoknak, hiszen az első számban elért nyolcadik helye így egyáltalán nem viselte meg, a folytatásban pedig tervszerűen, összeszedetten produkálva valósította meg felzárkózását. Tervét a szervezők által elkövetett baki sem tudta elrontani: az történt, hogy a keretcipelést egyetlen induló sem tudta teljesíteni a kijelölt harminc méteres pályán, a helyi szervezők ugyanis elszámolták a súlyt.

Juhász Péter hazai versenyén, Mádon
Forrás: Prémium Média & Sport Management Zrt.

– Eredetileg 340 kilóval hirdették meg, a bemelegítésnél viszont többen is kérdeztük, hogy minden rendben van-e, mert jóval nehezebbnek éreztük – folytatta a hegyaljai kiválóság, majd hozzátette: – A szám után derült ki, hogy 360 kilót cipeltünk, szóval brutális volt a súly. Az volt a célom, hogy a végelszámolásnál az első hatban legyek. A vegyespakolás előtt azonban csak hetedik voltam, de úgy voltam vele, hogy ebben kiemelkedő lehetek, és ez bejött. Nyilván jobb érzés lett volna nyerni, de azért a második hely sem rossz.

Juhász Péter sűrű heteken van túl, hiszen a portugáliai túrája előtt Finnországban versenyzett, itthon egy hónap alatt a Prémium Strongman League egyéni, és négyes csapatokkal megvívott Nemzetek Ligája-versenyén is elindult, míg a Bajnokok Ligájában legközelebb augusztus végén Lengyelországban lép a közönség elé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!