Labdarúgás

2023.08.05. 07:30

A jobb fű miatt mennek Ongára

Az Amatőr Kupa-győztes nem tud hazai pályán játszani a Magyar Kupa nyitányán.

A BTE Felsőzsolcától sokan távoztak a nyáron, az új csapat ma Ongán kezdi az évadot, Magyar Kupa meccsel

Fotó: Török Attila

A BTE Felsőzsolca labdarúgócsapata a 2023/24-es évadot Magyar Kupa mérkőzéssel kezdi, a sorozat első fordulójában a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei I. osztályban szereplő gárda az NB III Észak-keleti csoportjának tagjával, a Facultas-Tiszafüredi VSE együttesével játszik, szombaton, 16.30-tól. De nem hazai környezetben, vagyis a zsolcai pályán, hanem Ongán. 

– A saját pályánk alatt nemrégiben öntözőberendezés került kiépítésre, és azért, hogy jobb fű legyen, az egész hónapban kíméljük a gyepet, nem megyünk rá, ezért játszunk Ongán most, és ezért dolgozunk azon, hogy a bajnokságban, az első hazai meccsünk pályaválasztói jogát felcseréljük az Emőddel – mondta Gulyás Dénes, a BTE Felsőzsolca sportigazgatója, majd így folytatta: – Nem újdonság számunkra, hogy az évadot egy magasabb osztályban szereplő csapat ellen kezdjük, a kupában tavaly is NB III-as gárda ellen volt az első meccsünk, amit sikerrel vettünk. A felkészülésünk jól sikerült, fiatal, lendületes játékosokkal igyekeztünk pótolni a távozókat. Új csapatunk van a tavalyihoz képest, és nagyon várjuk már a bemutatkozást. Tudjuk, hogy a Tiszafüred kerete erősebb, de ezt a pályán olyan erényekkel szeretnénk kompenzálni, amely segített bennünket az előző évadban abban, hogy eljussunk az Amatőr Kupa győzelemig.

A BTE Felsőzsolca csapatától Agárdy Norbert, Giák Tamás és Veréb Áron a Hidasnémeti VSC csapatához távozott, Moroncsik Roland, Mikolka Márk, Varga Balázs és Csendom Róbert az Emődi ÁIDSE játékosa lett, Dlehány Bence pedig a Mezőkeresztesi VSE-hez igazolt.

A nyolcak pótlására a Gesztely FC-ből érkezett Illés Richárd, Varga László, Mészáros Balázs és Szárnya Zsolt, a Hidasnémeti VSC-ből Varga Máté és Fízer Dávid, a Nyékládházi DE-ből pedig Tóth Máté, Durst Norman és Répási Roland. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!