Rali

2023.07.21. 14:59

Jót teszteltek a Roma Rallyra (fotók, videó)

A toszkánai futamon indult és végzett a Mitropa Kupa értékelés hetedik helyén a Juhász Csaba, Pásztor Tamás ralipáros.

Marosréti Ervin

A toszkánai futamon indult és végzett a Mitropa Kupa értékelés hetedik helyén a Juhász Csaba, Pásztor Tamás ralipáros.

Fotó: ME

A festői szépségű Toszkánában rendezték a Mitropa Kupa sorozat legutóbbi raliversenyét. A több Közép-európai ország futamát magába foglaló sorozatnak magyar résztvevői is vannak. A Mitropa értékelését a miskolci Hadik András nyerte meg, a Juhász Csaba, Pásztor Tamás kettős pedig az értékelés hetedik helyén zárt, ami ugyancsak jó teljesítménynek mondható.

Az első napon két gyorsaságit kellett teljesíteni. A "Rosina" elnevezésű szakasz, hogy tetszett? Sikerült-e jól beállítani a lámpákat?
– A lámpa beállítás nem volt tökéletes, de lesz még idő dolgozni rajta - szögezte le előre Juhász Csaba. - Ezzel az autóval idén ez a két gyorsasági volt az első éles bevetés. A nyitó szakasz jobban sikerült, a második viszont már nem annyira. Még keressük ennek az okát, ki kell deríteni, hogy miért veszítettünk olyan sok időt.

Másnap csak délután kellett beöltözni a tűzálló overállba. Hat mért szakasz várt rátok. Egy tizenkét kilométeressel kezdtetek. Szerpentines, de tempós részeket is tartalmazó pálya. Mennyire sikerült jól végig suhanni rajta?
– Megpróbáltam jól bekezdeni, ennek a következménye volt pár hiba is, amit elkövettem. Majdnem nekimentem egy sziklafalnak is, de ez benne van, ha feszegetjük saját magunk és az autó határait.

Következett egy szintén ismerős gyorsasági, a Barbiano. Itt kétszer mentetek végig és négy másodpercet javítottatok is. Ennyire jó volt az itineretek?
– A Barbiano jobban feküdt nekünk és a guminknak is. Jobb volt a ritmusunk, jobban eltaláltuk ezt a szakaszt. Számomra ez ralisabb pálya, a "Caiano" inkább pályaversenyre hasonlít.

A nap végére maradt a híres,  30 kilométeres Talla gyors, ami éjszakai volt számotokra. Hogy sikerült letalálni róla?
– A lámpa beállítása itt sem volt tökéletes, de próbáltunk jó tempót autózni, ami aztán sajnos nem sikerült úgy, mint ahogy elterveztük. Túlságosan erőltetem  a dolgot és a végére elmelegedtek az első gumik. Ennek köszönhetően pedig sok időt veszítettünk a gyorsasági végén.

A Mitropa Kupában a hetedik helyen végeztetek. Ha újra rajtolnátok, mi az, amit másképp csinálnátok, hogy eredményesebb legyen a vége?
– Nem volt ez rossz eredmény, persze most már tudnánk jobbat menni. A lényeg, hogy egy jót teszteltünk a jövő hétvégi, Roma Rally-ra. A verseny nagyon jó volt, mint mindig. Nagyon élveztük és az eredménnyel is elégedettek vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!