Triatlon

2023.06.13. 10:21

Lehmann Bence a középtávú országos bajnok

A férfi győztes a Tiszaújvárosi Triatlon Klub kiválósága lett.

Szűcs István

A bajnokságot Keszthelyen rendezték. A résztvevőkre 1.9 km úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futást várt. A 2021-ben ezen a távon már bajnoki aranyat nyert Lehmann Bence kiváló formáját igazolta, hogy a rajttól a célig végig kontrolálni tudta a történéseket és minden szituációra volt megfelelő válasza.

Nagyon boldog  

– Nagyon jó időre ébredtünk a verseny reggelén, a Balaton vize 23 Celsius-fokos volt, így ezen a távon még lehetett neoprént használni, ami miatt az úszáson nagyon melegem volt, de közel 2 perces előnyt így is össze tudtam hozni – kezdte értékelését Lehmann Bence. - A kerékpározást idén elég nehéz, szintes pályán jelölték ki és közben bizony a szél sem könnyítette meg a dolgunkat. 55-60 kilométerig egész jól éreztem magam, menekültem a 6 fős üldöző csoport elől, de 60 km után nagyon üresnek éreztem a lábaimat. Végül a 2. helyen fejeztem a középső számot. Ekkor 50 másodperc hátrányban voltam az elsőtől, de sikerült közel 3 perces előnyre szert tennem az üldözőkkel szemben. A futást magabiztosan kezdtem, tudtam, hogy igen komoly edzések vannak mögöttem. Bizakodásomat sikerült az első körben bizonyítanom, hiszen már akkor utolértem az addig élen álló, magyar származású londoni bringagépet, akit elmellőztem és tartottam ezt a pozíciómat egészen a célig. Nagyon boldog vagyok, hiszen győzni szerettem volna. Annak külön örülök, hogy a verseny közben rám került nyomás ellenére is ilyen stabilan teljesítettem. Ami a továbbiakat illeti, június 12-én, hétfőn indulok öcsémmel, Csongorral az olaszországi Livignoba két hetes edzőtáborba. A következő versenyem július 2-án, Franciaországban, az Ironman 70.3 Les Sables lesz, ahol igyekszem minél több pontot gyűjteni.

Triatlon: a tények

Eredmények, férfiak: 1. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub, edzők: Fodor Ágnes, Lehmann Tibor, Balogh Bence, Filep Csaba) 3:51:43, 2. Petsuk Zoltán (UTE Merida) 3:59:28, 3. Wagner Tamás (Budaörsi TK) 4:04:48. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!