Irota

2023.05.03. 14:00

Leírta, hogy érmet szerez - be is váltotta az ígéretét

Nagynevű dzsúdósok voltak a vendégeik Irotán.

ÉM

Az ,,Esély a tanuláshoz Alapítvány" szervezésében tartották meg szombaton Irotán, a História Szolgáltatóházban a 16. Tavaszváró Fesztivált, amelynek díszvendége két cselgáncsozó, Ungvári Miklós (1980, olimpia ezüstérmes, vb-bronzérmes, Európa-bajnok), és Ungvári Attila (1988, Eb-bronzérmes) volt.
Az eseményen összességében mintegy 250-en vettek részt, a dzsúdós programon az érdeklődők – többségében fiatalok – beszélgethettek, fotózkodhattak az Ungvári-testvérekkel, és természetesen aláírásokat is kérhettek, akik civilben azért megmutattak egy-két fogást is, mégpedig a bemutatón szerepet vállaló Borsodi Judo SE ifjú cselgáncsosaival.
Amint azt megtudtuk, az Alapítvány, illetve a sportolók kapcsolata régebbre nyúlik vissza, többek között 2012-ben egy itteni látogatás során Ungvári Miklós írásba adta (és ezt azóta is őrzik), hogy a 2012-es olimpiáról éremmel tér haza. ... és úgy is lett... A helyiek bíznak abban, hogy jövőre ugyanitt, Ungvári Attila ugyanilyen nyilatkozatot tesz, és az is valóra válik... ÉM

 

Címkék#judo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!