Kosárlabda

2023.04.11. 16:05

Szét fognak szakadni a diósgyőriek

Szerdán Győrben eldől, hogy a Diósgyőr az arany-, vagy a bronzéremért küzd szombattól.

Garbinnak (fehérben) nagy szerepe volt a vasárnapi győzelemben

Fotó: Vajda János

Szerdán este eldől, hogy melyik csapat lesz az ellenfele az idei, élvonalbeli női kosárlabda bajnoki döntőben a címvédő Sopron Basketnek. Ugyanis a hét harmadik napján vívja az egymás elleni harmadik összecsapását az NB I rájátszásában, a két nyert meccsig tartó elődöntőben a Serco UNI Győr és a DVTK-Hun-Therm. A két együttes újabb összecsapása 18 órakor kezdődik Győrben.

A váltakozó pályaválasztói joggal zajló párharcban eddig mind a két fél megnyerte a hazai mérkőzését, a múlt héten pénteken Győrben 100-97-es eredmény született, vasárnap, Miskolcon 67-55-ös. Ami azt jelenti, hogy a csata 1-1-re áll, és a mostani találkozó győztese szombattól az aranyéremért küzdhet a Sopron Basket ellen, a vesztes pedig a bronzért szállhat harcba, az AKSC Szekszárddal.

A Diósgyőr vasárnap óriási hangulatban, 2000 fős közönsége támogatásával nyerte meg a bajnokit, tulajdonképpen hét emberrel, ugyanis a nyolcadik pályára küldött játékos, a 17 éves Aho T. mindössze 4 perc játékidőt kapott. Ezzel szemben a győriek legkevesebbet a játéktéren töltött kosarasa a 6 perces Weninger volt, rajta kívül további 9 csapattársa jutott szóhoz.

A DVTK-HT rotációjában ezen a napon nagyon hiányzott az angol center, Green, aki sérülése miatt nem volt bevethető. Ez a tény csak a vasárnapi meccs előtt, közben vált ismertté, és aligha készülhettek fel rá a győriek, akik a játékos vasárnapi nélkülözését látva, a mostani meccsre bizonyára kidolgoznak egy olyan forgatókönyvet, amelyben nem szerepel a diósgyőriek magas játékosa.

Kevesen, de elszántan

– Greenről csak annyit tudok mondani, hogy az orvosi vizsgálatának eredményei a mérkőzés napjára lehetnek meg – mondta Völgyi Péter, a DVTK-Hun-Therm vezetőedzője, majd így folytatta: – Mi kevesebben vagyunk, de iszonyatosan elszántnak érzem a csapatot. Azt gondolom, hogy a támadójátékunkon van kevesebb javítani való, a védekezésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni, ezen a nagyon fontos harmadik összecsapáson. Vasárnap sikerült elbizonytalanítani a győrieket, külső dobások terén, de hazai pályán biztos, hogy sokkal jobban megy majd ez nekik. Olyan örült meccsre, mint amilyen a legutóbbi, győri találkozó volt, amelyen sok pont esett, ezúttal nem számítok. Meg kell szűrnünk az ellenfél támadásait, ez a legfontosabb feladatunk. A faultokat, játékperceket nagyon, nagyon el kell találni, mármint azt, hogy ezt hogyan osszuk el. Azért, hogy ne forduljon elő az, hogy a hajrában két játékosunk is kipontozódik, ugyanis emiatt pénteken Győrben, az utolsó percekben felforgatott szerkezetben kell pályán lennünk.

Arra a felvetésre, hogy most ,,nagyon hosszú” idő telik el a két meccs között, másfélszer annyi, mint legutóbbi, hiszen két nap után ezúttal három van két összecsapás között, erre így reagált Völgyi Péter:

– Most volt időnk egy kicsit szusszanni… Több dolog szól a Győr mellett, a hazai pálya, a szélesebb rotáció, az hogy a játékuk hazai környezetben jobban érvényesül. Mi viszont hosszú heteken át voltunk erőltetett menetben, a heti két-három mérkőzéses ritmus nem idegen a számunkra. Tudjuk, hogy mire számíthatunk, és fizikálisan jobban bírhatjuk ezt a párharcot. Fontos lesz a lepattanózás, az, hogy ebben jobbak legyünk. Ezen kívül, ha fejben is higgadtak tudunk maradni a végjátékra, akkor sikerülhet amit szeretnénk. Ígérni csak annyit tudok, hogy szét fogunk szakadni a pályán. 

A másik elődöntőben

A női kosárlabda NB I rájátszás elődöntőjének 2. mérkőzésén: AKSC Szekszárd – Sopron Basket 42-67 (11-9, 7-17, 12-18, 12-23).

A párharc végeredménye: 2-0, a Sopron Basket javára.

A Sopron Basket a rájátszás utolsó körében, április 15-től a három nyert mérkőzésig tartó döntőben, az aranyéremért harcolhat, és ennek első meccsét hazai környezetben játssza. Az AKSC Szekszárd a szintén április 15-én kezdődő, két nyert meccsig tartó bronzcsatában idegenben kezd.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!