Amerikai foci

2023.04.03. 11:00

A hosszabbításban múlták felül a ,,réndzsöröket"

Az új miskolci amerikai foci csapat sikerrel vette az első akadályt.

ÉM

126 helyszíni - és körülbelül 2500 online - néző előtt a hét végén lejátszotta története első mérkőzését a két korábbi miskolci csapat (Steelers és Renegades) fúziójából létrejött Borsod Bobcats. A viszonylag lassabb iramú mérkőzést a második negyedben érkező vihar és jégeső még jobban lassította, de szerencsére a második félidőben újra ideális körülmények között folytatódhatott az összecsapás, aminek végén a hazaiak diadalmaskodtak.

A védelmi egység nagyon jól helyt állt, főleg a záró negyedben és a hosszabbításban igazán magas lángon égett és több kulcspillanatban is meg tudta állítani a Rangers támadóegységét. Venczel Tibor, védelemért felelős edző a mérkőzés után ezt mondta: "Védelmi oldalon szerencsére tudtuk tartani magunkat a tervezett game plan-hez. Csapatként jól korrigáltuk a viszonylag sok egyéni hibát, a kulcs pillanatokban rendre mi akartunk érvényesülni, néhány játékosunk pedig extra teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez."

Farkas Máté, támadásért felelős edző az alábbiakat fogalmazta meg: "A mérkőzés elején a terveiknek megfelelően tudtuk kontrollálni a meccset. Első sorban gyors, rövid játékokra és a hosszú labdabirtoklásokra szerettünk volna építkezni. A jégeső megérkezéséig ez tudott is működni, meg is szereztük a Bobcats történetének első touchdown-ját is. A vihar átírta a forgatókönyvet, rákényszerültünk a brusztulós játékra, ami nem az erősségünk, de szerencsére a második félidőben az időjárás javulásával a mi játékunk is feljavult, több lehetőségünk is volt megnyerni a mérkőzést, ám ez végül csak a hosszabbításban sikerült."

HFL, 1. forduló

Bobcats - Rangers: 9-6 (0-0, 6-6, 0-0, 0-0, 3-0) – hosszabbítás után

Pontszerzők: Nagy Donát (elkapott touchdown Györki Ferenc passzából), Jónás Máté (field goal)

A HFL bajnoki idényének következő mérkőzését április 16-án játssza majd a csapat a fővárosban, a Budapest Titans ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!