Párbajtőr

2023.03.27. 12:00

Kínában versenyzett a diósgyőri párbajtőröző, Nagy Kinga

Nankingban, Világkupán lépett pástra a diósgyőri párbajtőröző.

ÉM

Az elmúlt napokban női párbajtőr Világkupa-fordulót rendeztek Kínában. A magyar csapat azonban nem csupán magára az eseményre utazott el, hanem előtte ,,megálltak" Hongkongban, ahol a tokiói olimpiai résztvevő hazaiakkal edzőtáboroztak. Somfai Péter válogatott edző négy főt vitt magával Ázsiába: Kun Annát, Büki Lilit, Wimmer Dorinát, valamint a Diósgyőri VE versenyzőjét, Nagy Kingát.

A Vk-n, az egyéni versenyben Kun Anna az első helyet szerezte meg, Büki Lili 24. lett, míg Nagy Kinga a 40., miután a 32 közé jutásért zajló meccsen 11-10-re kikapott a román Predescutól.

Csapatban a magyarok, az első meccsen, az előrelépés szempontjából nagy fontosságú nyolcaddöntőben legyőzték a világranglistán előrébb lévő Ukrajnát. A 45:41-es győzelemből mindenki kivette a részét. Nagy Kingáék a negyeddöntőben a két egyéni világbajnokkal felálló (Rosella Fiamingo, Mara Navarria) olaszokat megszorongatni tudták, de legyőzni nem (31:36). Az 5-8. helyért az Egyesült Államok következett, és 40:32-es vereség lett a meccs vége. A 7. helyért viszont az első éves junior Wimmer Dorina vezérletével sikerült 43:36-ra legyőzni Hongkongot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!