Vízilabda

2023.03.26. 17:00

Petrovai Márton: ilyen helyzet bármikor előállhat

Sokat játszottak a saját nevelésű pólósok a Ferencváros ellen.

ÉM

A férfi vízilabda OB I alapszakaszban másodszor is idegenben, a fővárosban ugrott vízbe, az FTC-Telekom ellen a PannErgy-Miskolci VLC gárdája, még pénteken este. Ez a meccs eredetileg szombaton Miskolcon lett volna, azonban a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda úszóverseny miatt foglalt volt, így a felek a borsodiak pályaválasztása mellett ugyan, de Budapesten, a Népligetben csaptak össze.

A Bajnokok Ligája szereplő házigazdák egyértelműen a bajnoki címre hajtanak, és miután az első, miskolciak elleni felvonást is biztosan nyerték 18-7-re, nagyjából ugyanerre lehetett számítani pénteken este is. Smitula és Stefanidesz betegség miatt hiányzott az MVLC-ből (helyükre két 2005-ös születésű pólós, Hok Benedek és Szabó Levente került), miként az egy fordulóval azelőtt piros lapot kapott vezetőedző, Vidumanszky László is, akit Petrovai Márton másodedző pótolt a kispadon. Az összecsapás 2-2-ig volt izgalmas, utána egyértelműen az történt a medencében, mint amit a zöld-fehérek gondoltak, valamennyi játékrészt magabiztosan nyerték.

Visszaáll a rend

Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője az alábbiakat nyilatkozta a meccset követően:
– Köszönjük a miskolciaknak, hogy átadták a pályaválasztás jogát, ez jelen helyzetben nagy segítség volt nekünk. Jól működött a védekezésünk, és támadásban is nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Elégedett vagyok a látottakkal.

A PannErgy megbízott szakvezetője, Petrovai Márton – aki annak idején, még az OB I/B-ben pólózott Miskolcon, majd hat és fél évig volt másodedző, másfél szezonig vezetőedző Egerben – így fogalmazott:
– Ilyen helyzet, egy eltiltás bármikor előállhat, fel kell rá készülni, de nem csak nekem, hanem ugyanúgy profin a játékosoknak. Sajnos, elég foghíjasan tudtunk elmenni Budapestre, ugyanis az elutazás előtt közvetlenül derült ki, hogy betegség miatt két felnőtt játékosunkra nem számíthatunk. Úgy érzem, nagyon tiszteltük a Ferencvárost, kicsit megszeppenve játszottunk. Egynek ugyanakkor örülhetünk, mégpedig annak, hogy a saját nevelésű játékosaink sokat tudtak játszani, szokhatták az ilyen szintű bajnoki mérkőzés légkörét, olyanok ellen pólózhattak, akik a példaképeik lehetnek, akik válogatottak, akik már rengeteget adtak a sportágnak. A hét elejétől visszaáll a rend, Laci visszatér, az ő vezetésével készülünk fel a következő, szerdai, Eger elleni OB I-es mérkőzésre. Én pedig ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is másodedzőként maximálisan igyekszem segíteni őt, a csapatot, annak érdekében, hogy jó eredményeket, helyezést érjünk el. 

PannErgy-Miskolci VLC – FTC-Telekom 5–18 (2–5, 1–6, 2–4, 0–3)

Budapest, 50 néző. V: Kovács Cs., Sándor P.

PannErgy-Miskolci VLC: Moravcsik – Várkonyi Á. (-), Brkic (-), KRASZNAI (2), Nagy N. (1), Böröczky (-), Tanczer (-). Csere: Bögös (kapus), Molnár G. (1), Oltean (1), Lacerda (-), Hok (-), Molnár B. (-), Szabó L. (-). Megbízott edző: Petrovai Márton.

FTC-Telekom: VOGEL S. – ARGIROPULOSZ (2), Varga D. (2), JANSIK SZ. (3), Német T. (1), VADOVICS V. (3), Pohl (1). Csere: Ubovics (1), Merkulov (2), Varga B. (1), Zeman (-), Paján (2), Szőke B. (-). Edző: Varga Zsolt.
Gól/emberelőnyből: 9/1, ill. 8/6.
Gól/ötméteresből: 1/1, ill. 2/2.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!