Labdarúgás: DVTK

2023.02.15. 12:06

Csökkent a DVTK keretének létszáma

A nyáron igazolt Papp Marcell egy másik NB II-es labdarúgócsapatban szerepel a tavasszal.

Nyári emlék Papp Marcellről

Fotó: DVTK

A Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapatának kerete egy fővel csökkent. A piros-fehérek egy másik másodosztályú gárdának, a Dorogi FC-nek adták kölcsönbe Papp Marcellt. A 21 éves labdarúgót a mostani évad előtt szerződtette a Diósgyőr, a Budafoki MTE-től, azonban a támadó kevés játéklehetőséget kapott. Az eddig lejátszott 23 bajnoki közül mindössze 10 alkalommal jutott szóhoz, és összesen 234 percet töltött a pályán. Kezdő kétszer volt, és annak ellenére, hogy a második ilyen alkalommal, a Gyirmót FC Győr elleni, idegenbeli győztes meccsen (1-2) – 2022. szeptember 5-én – gól szerzett, kezdőként már nem kapott többször bizalmat. Ezt követően még hétszer volt csere, a gólja után, valamivel több mint öt hónap alatt mindössze 115 percet volt pályán az NB II-ben.

Érdekesség, hogy Papp Marcellnek lesz olyan ismerőse Dorogi FC-nél, akivel az őszt is együtt töltötte, ugyanis az a Kotula Máté is a dorogiak játékosa már, aki az őszi szezon közben a Mezőkövesd Zsóry FC-től került kölcsönbe a DVTK-hoz. Utóbbi játékos azok után került a dorogiakhoz kölcsönbe, hogy piros-fehérek annak ellenére ,,visszaküldték” Kövesdre, hogy a védőt 2023. június 30-ig kapták meg. A dél-borsodi klub ezt követően keresett új csapatot a fiatal labdarúgónak.

A DVTK keretéről

 

Az előző évadból maradt (9 fő): Szűcs Kornél, Danilovic Branislav (szerb, magyar), Szatmári Csaba, Könyves Norbert, Bertus Lajos, Bárdos Bence, Eppel Márton, Jurek Gábor, Bánhegyi Bogdán, Bokros Szilárd.

 

Az évad előtt érkezett (14 fő): Lukács Dániel (Kecskeméti TE-Hufbau), Csirmaz István (Puskás AFC), Viczián Ádám (Vasas FC), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás), Szőke Adrián (Heracles Almelo), Bényei Ágoston (Debreceni VSC), Farkas Dániel (Mezőkövesd Zsóry FC), Papp Marcell (Budafoki MTE), Korbély Kristóf (DVTK tartalék), Illés Bálint (DVTK utánpótlás), Koman Vladimir (Chennaiyin FC), Mrva Patrik (DVTK utánpótlás), Oláh Balázs (DVTK utánpótlás), Radics Márton (Puskás AFC, kölcsönbe).

 

Az őszi szezon közben érkezett (3 fő): Gera Dániel (Ferencvárosi TC), Cseke Benjámin (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsönbe), Kotula Máté (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsönbe).

 

A tavaszi szezon előtt érkezett (4 fő): Lőrinczy Attila (Soroksár SC), Medgyes Sinan (MTK Budapest), Senkó Zsombor (Juventus tartalék), Jérémie Obounet (gaboni, FK Slutsk).

 

A tavaszi szezon előtt távozott (6 fő): Hegedűs János (Vasas FC), Póser Dániel (Békéscsaba 1912 Előre), Szőke Adrián (TSC Backa Topola, kölcsönbe), Vajda Botond (Tiszakécskei LC, kölcsönbe), Papp Marcell (Dorogi FC, kölcsönbe), Kotula Máté (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsönből vissza).

 

Az őszi szezon közben az NB III-as kerethez került (3 fő): Korbély Kristóf (DVTK tartalék), Oláh Balázs (DVTK tartalék), Mrva Patrik (DVTK tartalék).

 

Az őszi szezon közben távozott (3 fő): Oláh Bálint (Budafoki MTE), Szeles Tamás (Pécsi MFC), Eperjesi Gábor (AFK Csíkszereda).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!