Labdarúgás

2023.01.13. 13:13

Győzelem az első edzőmeccsen

A Spanyolországban edzőtáborozó Diósgyőri VTK NB II-es labdarúgócsapata lejátszotta kinti első felkészülési mérkőzését, pénteken délben.

A piros-fehérek a német élvonalban az utolsó előtti, vagyis a 17. helyen álló VfL Bochum ellen léptek pályára (a német együttesnek nem ez az egyetlen meccse ezen a napon, ugyanis délután a svájci első osztályban szereplő FC Luzern ellen is játszanak).

A DVTK-ban az új szerződtetett labdarúgók – Lőrinczy Attila, Medgyes Sinan, Senkó Zsombor – egyaránt pályára léptek, ahogy a szerződtetni kívánt két külföldi – a gaboni Jeremie Obounet és a brazil Caio Da Cruz – is. A találkozón a piros-fehérek mindkét félidőben másik csapatot szerepeltettek, és összesen 24 labdarúgó jutott szóhoz, csak hárman nem játszottak, a fiatal kapus Bánhegyi, a műtétje után felépülőben lévő Holdampf, valamint Eppel. Utóbbi betegsége miatt nem tudott együtt útra kelni a csapattal, de már ő is Spanyolországban van.

A DVTK a következő edzőmeccsét hétfőn 15.00-tól a cseh első osztályban szereplő FK Jablonec ellen játssza.

VfL Bochum (német) – DVTK 0-3 (0-2)

Jerez, 20 néző.

VfL Bochum: Johansson – Gamboa, Masovic (Lampropoulos, 46.), Heintz (Oermann, 46.), Stafylidis – Goralski (Osei-Tutu, 46.), Osterhage, Kunde – Zoller, Ganvoula, Holtmann. Vezetőedző: Thomas Letsch.

Diósgyőri VTK 1. félidő: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros – Lőrinczy, Bényei, Bertus – Gera, Da Cruz, Lukács D. Diósgyőri VTK 2. félidő: Senkó – Farkas D., Viczián, Szűcs K., Medgyes – Koman, Radics (Illés B., 82.), Cseke – Obounet (Papp, 82.), Könyves, Jurek. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 

Gólszerző: Bárdos (14.), Lukács D. (45.), Jurek (79.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!